Noman Mubashir kritiseres etter at han stod fram som homofil

«Du kunne hatt masse pene damer etter deg! Du er en kjekk mann, hvorfor skal du ha en mann?»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da kong Harald talte til det norske folk i forrige uke, ble nok ettervirkningene større enn man på forhånd ville gjettet.

Én konsekvens ble at internasjonale medier hyllet talen, blant annet fordi han kjemper for rettighetene til lesbiske og homofile.

En annen hendelse som fulgte i kjølvannet, var at NRK-profil Noman Mubashir (42) valgte å stå fram som homofil i VG.

– Noen vil kritisere talen for å være pompøs og naiv. Men for meg er den fylt med kjærlighet, omtanke og toleranse. Selv tilhører jeg flere minoriteter, muslim med pakistanske røtter og homofil, ikke den enkleste kombinasjonen, så det rører meg dypt at kongen snakker varmt om alle tre grupper, sa han til avisa.

Under innspillingen av fredagens Senkveld med Thomas og Harald, forteller Mubashir at det ikke er alle som har satt like stor pris på at han valgte å stå frem.

– Det har tikket inn meldinger som ikke har vært hyggelige. De skriver blant annet «Hvorfor må du stå frem?» «Skam deg! Du er ingen god muslim.» «Du kunne hatt masse pene damer etter deg! Du er en kjekk mann, hvorfor skal du ha en mann?». Det er mye søppel.

– Det er vondt

TV-personen innrømmer at de negative meldingene sårer.

– Jeg tror at alle mennesker er sårbare, og spesielt hvis man er en offentlig figur eller person alle vet om, så er det ekstra vondt, sier han til programlederne Thomas Numme (46) og Harald Rønneberg (43).

 Kong Harald hylles av homofile, småbarnsforeldre og innvandrere

Mubashir forteller at han ikke leser kritikken selv, men at kjæresten og samboeren Frode tar seg av den biten – og ser rødt.

– Han blir jo veldig lei seg og provosert. Han blir veldig sinna. Han forstår ikke at noen kan ha et sånt menneskesyn. Men han er veldig glad i meg og jeg er glad i ham, og vi støtter hverandre.

Takker kjæresten for at han kom ut av skapet

Selv om kong Harald var en utslagsgivende faktor, er det nettopp kjæresten som er grunnen til at 42-åringen turte å offentliggjøre at han er homofil.

– Det er jo han som har hjulpet meg gradvis ut av skapet. Og hadde jeg ikke hatt ham, så tror jeg kanskje at jeg ikke hadde gjort det ennå heller. Så tusen takk til Frode!

  • Se Noman Mubashir i Senkveld med Thomas og Harald klokka 22.15 på TV 2.