Pensjonisten Unni (69) skal lære seg poledancing: – Vi må tørre selv om vi er godt voksne!

Da 69-åringen fikk et hjerteinfarkt for fire år siden, skjønte hun at livet var skjørt. Nå kjører hun på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alder og det at man er pensjonist er ikke noen hindring for å gjøre vågale ting ingen hadde trodd at man kunne gjøre. I alle fall ikke hvis man skal tro Unni Elisabeth Amundsen (69).

I søndagens episode av Rett fra hjertet, får seerne nemlig være vitne til at 69-åringen setter i gang med å lære seg poledance for å overraske venninnegjengen.

Det er ingen enkel oppgave for Amundsen.

– Poledance er noe som ligger langt, langt, langt utenfor min komfortsone. Dette er som å hoppe på dypt vann langt ute på havet, innrømmer hun i programmet.

Det var et hjerteinfarkt for fire år siden som er bakteppe for 69-åringens uredde tilnærming til noe nytt.

– Jeg fikk hjertestopp på vei til jobb. Jeg fikk pustebesvær. Etter hvert ble jeg kjørt til Ullevål, og der stoppet hjertet mitt. Men det var ikke min tid. Jeg var på rett plass, akkurat der jeg skulle være. Og det er derfor jeg tør å gjøre dette her, fort

Vil overraske venninnene: – Vi kan klare ting som vi aldri trodde!

I TV-serien reiser Solveig Kloppen (45) og Samuel Massie (23) Norge rundt og møtt mennesker som går langt utenfor komfortsonen sin for å glede en de er glad i.

Amundsen har en spesiell gruppe mennesker hun vil glede.

– Venninnene mine er veldig viktige for meg fordi vi har så mye i sekken. Vi har kjent hverandre siden 70-tallet. Jeg vil overraske dem med å vise dem at selv om vi er godt voksne, så kan vi klare ting som vi aldri trodde vi skulle tørre å gjøre!

 Elevene måtte tørke tårene da de så hva læreren hadde gjort for dem

Håper hun kan inspirere andre

Nå håper Amundsen at hun også kan bli en inspirasjon for andre godt voksne mennesker.

– Jeg er på andre siden av fjellet. Hvis jeg ikke skal tørre det nå, får vi aldri sjansen igjen. Jeg tror at når de ser andre folk på min alder og at «det turte hun å gjøre, hvorfor gjør ikke vi det?» Det trenger ikke nødvendigvis være poledance, men å gå på kino alene, danse eller reise. Jeg gjør dette for mange andre på min alder.

– Det kan være sensuelt

Selv om det er mye forskjellige forbundet med poledancing, er 69-åringen tydelig på hva hun vil – og hva hun ikke vil gjøre – på stanga.

– Jeg ser ikke for meg at det skal være noen striptease. Det kan være sensuelt, og det må være noe jeg behersker. Og så vil jeg vise at det går an uten at det blir vulgært.

Se hvordan det går med Unnis poledance-overraskelse i Rett fra hjertet søndag klokken 20.00 på TV 2.

 Rune fikk totalt sjokk da han så hvem som stod på scenen