BLE DØPT: Prins Alexander med mamma prinsesse Sofia og pappa prins Carl Philip. Foto: NTB Scanpix
BLE DØPT: Prins Alexander med mamma prinsesse Sofia og pappa prins Carl Philip. Foto: NTB Scanpix

Svenskeprinsen Alexander ble døpt

Prins Carl Philip og prinsesse Sofias sønn ble døpt i Drottningholms kirke fredag. Se bildene!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag klokka 12 begynte dåpen til prins Carl Philip (37) og prinsesse Sofias (31) lille prins Alexander Erik Hubertus Bertil døpt i Drottningholms slottskyrke utenfor Stockholm.

Fra klokken 11 strømmet gjestene til slottskirka.

Den lille prinsen har fått fem faddere: kronprinsesse Victoria, Carl Philips bestevenn og forlover Jan-Åke Hansson, Carl Philips fetter Victor Magnuson, Sofias søster Lina Frejd og Sofias barndomsvenninne Cajsa Larsson.

I kirka ble prinsen feiret med sang og taler, og fadderen, kronprinsesse Victoria, så rørt ut mens prinsen ble døpt.

BLE DØPT: Lille prins Alexander ble døpt fredag. Foto: SVT / TV 2
BLE DØPT: Lille prins Alexander ble døpt fredag. Foto: SVT / TV 2

Historisk dåpskjole

Prinsen hadde på seg den samme kjolen som alle de andre små prinsene og prinsessene har hatt de siste årene. Den ble brukt førte gang allerede i 1906 da prins Gustaf Adolf ble døpt.

Ingen fra den norske kongefamilien er på plass i dåpen, da både kongen og kronprinsparet har offisielle oppgaver i Norge fredag.

DØPES: Prins Alexander ble døpt av erkebiskop Antje Jackelén i Drottningholms slottskirke. Foto: NTB Scanpix.
DØPES: Prins Alexander ble døpt av erkebiskop Antje Jackelén i Drottningholms slottskirke. Foto: NTB Scanpix. Foto: Jonas Ekstrmer/TT

Etter dåpsseremonien vil det svenske kongeparet invitere til en mottakelse på Drottningholms slott. Deretter blir det en lunsj for de nærmeste.

BABYER I DÅP: Kronprinsesse Victoria med Oscar og prinsesse Sofia med Alexander. Foto: SVT / TV 2
BABYER I DÅP: Kronprinsesse Victoria med Oscar og prinsesse Sofia med Alexander. Foto: SVT / TV 2

– Dette var en veldig vakker og verdig dåp. Jeg beundrer spesielt dåpsbarnet, men også lille prins Oscar som satt med Victoria ved deres side. Det er ingen tvil om at disse to fetterne vil bli bestevenner. De vil vokse opp sammen som fettere og prinser i en familie som andre kanskje har vanskelig for å forstå hvordan de har det, sier Kjell Arne Totland til TV 2.

FIKK KYSS AV MOR: Lille Alexander på mammas fang. Ved siden av er Victoria med nesten jevngamle Oscar. Foto: NTB Scanpix
FIKK KYSS AV MOR: Lille Alexander på mammas fang. Ved siden av er Victoria med nesten jevngamle Oscar. Foto: NTB Scanpix Foto: Henrik Montgomery/TT

Fem måneder gammel

Prinsen kom til verden i april, og det var en rørt Carl Philip som fortalte pressen om den nyfødte sønnen tre timer etter fødselen.

– Dette er en stor dag med masse følelser. Det kan ikke beskrives! Jeg er imponert over kvinnenes kraft. Det å se Sofia gå igjennom dette ... Det var sterke følelser, sa han.