Lexus gir oss en forsmak på det som blir en kommende crossover. Så langt heter den UX Concept og skal debuterer senere denne måneden, i Paris. 
Lexus gir oss en forsmak på det som blir en kommende crossover. Så langt heter den UX Concept og skal debuterer senere denne måneden, i Paris. 

Dette kan gi dem en ny bestselger i Norge

Første smakebit på ny konseptbil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lexus har hatt god vekst i det norske markedet de siste årene. Én modell har vært svært viktig her, nemlig kompakte CT 200h.

Da den kom på markedet i 2011, tok den Lexus inn i en helt ny bilklasse. Prisen var også en god del lavere enn det vi hadde sett fra merket tidligere. Det ga umiddelbart vekst i salget. CT 200h hentet også mange nye kunder til Lexus, akkurat som japanerne hadde håpet på.

Vokser kraftig

Etter seks år nærmer det seg slutten for denne modellen, og mye tyder på at den vil bli erstattet av en bil som skiller seg ganske mye fra CT.

Der CT200h i praksis er en direkte konkurrent til bilene i Golf-klassen, er et ventet at oppfølgeren blir en mer høyreist crossover.

Nettopp denne bilklassen er i kraftig vekst i vår del av verden. Det har naturligvis også Lexus fått med seg, og første forsmak på dette får vi med konseptbilen UX, som skal debutere på bilutstillingen i Paris senere denne måneden.

Nå kommer SUV-invasjonen

Dørene åpner bakover

Lexus har akkurat sendt ut det første bildet av bilen, som er utviklet ved deres europeiske designsenter. Her følger de opp sitt dristige designspråk fra de siste årene. Meningen skal være å skille seg ut og appellere til det Lexus selv kaller "en progressiv og urban kundegruppe".

Konseptbilen har en rekke designeffekter, med skarpe linjer, store hjulbuer og en svært aggressiv hekk. Bakdørene er skulpturerte og håndtakene er tilsynelatende integrert i fordørenes håndtak. Det betyr med andre ord at de åpner bakover. Ikke noe sjeldent syn på en konseptbil, men svært ofte forsvinner denne løsningen når det er klart for produksjonsklar modell.

Topp 10: Bilene med de rareste dørene

Flere nyheter i Paris

Sidespeilene er erstattet med kameraer, det er en løsning mange bilprodusenter jobber med akkurat nå.

Om interiøret sier Lexus at det skal kombinere tradisjonelt håndverk med siste nytt av produksjonsteknologi. Men så langt får vi altså ikke se hvordan dette tar seg ut.

I Paris skal Lexus for øvrig også vise en fornyet IS, som får sin europeiske premiere, samt ny Lexus NX Sport Edition og LC, merkets nye coupe-flaggskip.

CT 200h: En av de beste bruktbilene du kan kjøpe

CT 200h har vært en suksess for Lexus i Norge. Nå nærmer det snart innspurten for denne modellen. 
CT 200h har vært en suksess for Lexus i Norge. Nå nærmer det snart innspurten for denne modellen. 

Ny modell fra Lexus – da eksploderte salget