Suppe til sultne løpere

Løpet "No finish line" arrangeres i Oslo i helgen. Alle inntekter går til Stine Sofies Stiftelse. Alle kan delta, og du kan løpe så langt du orker. Wenche var på plass og serverte suppe til sultne deltakere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wenche fikk hjelp av blant andre Thor Hushovd til å dele ut suppe under løpet "No finish line" i Oslo i dag.

Gulrot- og linsesuppe med frisk ingefær, chili og koriander.

Denne suppen er glutenfri.

Den blir melkefri hvis du sløyfer crème fraiche og erstatter det med en melkefri variant.

Dette trenger du:

  • 250 g røde linser
  • 2 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2-3 ss olje
  • 5-6 gulrøtter
  • 1–3 ss finhakket frisk ingefær (3 ss=hot!)
  • 1 ss malt spisskummen
  • Eventuelt litt kajennepepper
  • Salt og pepper
  • Saft av lime
  • Ca. 1 ½ l kyllingkraft, grønnsakkraft eller vann tilsatt buljong
  • Frisk koriander
  • Eventuelt en god dæsj crème fraiche
Gulrot- og linsesuppe. FOTO: TV 2
Gulrot- og linsesuppe. FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Skyll linsene under rennende kaldt vann.
La ligge i vann i 5-10 minutter, før de får renne godt av seg.

Rens og finhakk løk og hvitløk.
Rens og del gulrøtter i skiver.
Skrell og finhakk frisk ingefær.

Varm olje i en kasserolle.
Surr løk og hvitløk til løken er blank.
Tilsett spisskummen, ingefær og gulrøtter.
Vend sammen.

Tilsett kraft, og la småkoke til gulrøttene er møre, ca. 10-15 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser.

Smak til med lime, salt, pepper, eventuelt mer kajennepepper/chilipulver og spisskummen.

Ønsker du en mer mettende rett; tilsett strimler av brunet kyllingfilet og eventuelt litt kokosmelk (for melkefritt) eller fløte/crème fraiche.

Dryss over frisk koriander.