EN AV VERDENS MEKTIGSTE: Beyoncé, her på scenen under Super Bowl i februar. Foto: Matt Cowan/AFP
EN AV VERDENS MEKTIGSTE: Beyoncé, her på scenen under Super Bowl i februar. Foto: Matt Cowan/AFP

Beyoncé er kåret til en av verdens mektigste kvinner

Popstjernen er den eneste kjendisen og den yngste på Fortunes liste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I natt kom Fortunes årlige liste over verdens mektigste kvinner.

Øverst på den troner Mary Barra (54), administrerende direktør i bilkonsernet General Motors, Indra Nooyi (60), administrerende direktør i PepsiCo og Marilyn Hewson (62), sjef for Locheed Martin, som leverer teknologi til forsvaret.

Litt lenger ned på lista finner man også Google-sjefen Susan Wojcicki (48), Facebook-sjef Sheryl Sandberg (47), Apple-sjefen Angela Ahrendts (56) og Microsoft-sjefen Amy Hood (44).

Uvanlig med kjendis på lista

Men blant listen av administrerende direktører og styreledere, finner vi i år et litt mer uvanlig navn; nemlig popstjernen Beyoncé Knowles (35).

Selv om det er velkjent at berømmelse også ofte gir mye makt, er dette første gang en kjendis havner på lista. Hun er i tillegg den yngste.

– Dette har vært Beyoncés år. Ikke bare har hun laget musikkhistorie ved å bli den første kvinnelige artisten til å ha tolv sanger på Billboard-lista, men hun har også skapt ringvirkninger i businessverden, er begrunnelsen fra Fortune.

Business-kvinne

For selv om Beyoncé fortsatt først og fremst er en popdronning, spesielt etter stor-suksessen Lemonade som kom tidligere i år, har hun fått flere ben å stå på.

I april lanserte hun sitt eget klesmerke, Ivy Park, og i 2007 startet hun sitt eget event- og management-byrå, Parkwood Entertainment.

I år har bedriften også blitt utvidet til å bli et plateselskap. Beyoncé har hittil signert med tre kvinnelige artister.