LØSNING: Alenemoren Yevette Vasquez og sønnen Elijah fant raskt ut hvordan Elijah kunne få delta på skolens far og sønn-arrangment. Foto: Yevette Vasquez/Facebook 
LØSNING: Alenemoren Yevette Vasquez og sønnen Elijah fant raskt ut hvordan Elijah kunne få delta på skolens far og sønn-arrangment. Foto: Yevette Vasquez/Facebook 

Alenemoren tok grep – slik fikk Elijah (12) være med på skolens far og sønn-dag

Yevette Vasquez (31) ville ikke at sønnen skulle gå glipp av nok et arrangement med far og sønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Yevette Vasquez er alenemor til sønnen Elijah (12). Den vesle familien bor sammen i Texas, USA.

En dag Yevette kjørte sønnen til skolen så hun at det var mange mennesker på der, og forsto at det var et slags arrangement.

Løstbart og caps

Elijah fortalte at det skulle det være et far og sønn-arrangement, noe han hadde tatt for gitt at han ikke fikk delta på.

Men Yevette ville ikke gå med på at sønnen skulle gå glipp av noe.

– Vi snudde og kjørte hjem. Jeg ville ikke at han skulle gå glipp av noe, skriver Yevette i et Facebook-innlegg, som nå spredt seg til titusenvis.

Sammen med sønnen fant hun fram en rutete skjorte, caps og løsbart. Yvette tok på seg rollen som pappa med den største selvfølge, og i løpet av syv minutter var antrekket klart.

– Jeg vet at det å se andre fedre med sønnene sine, ikke er lett for mine barn. Men sånn er livet. Det minste jeg kan gjøre er å forsøke alt jeg kan for at de skal smile, skriver hun.

Heiet frem av sønnen

Trebarnsmoren innrømmer overfor CNN at det er første gang hun har kledd seg ut som mann.

– Ja. Det er første gang jeg er mann. Vi kommer aldri til å glemme dette, sier forteller en lattermild Vasquez til kanalen.

Sønnen Elijah syns morens påfunn var en strålende idé.

– Det var han som fortalte meg hva jeg skulle ha på meg. Når det ikke var mandig nok ga han klar beskjed, forteller Yevette.

Da Yevette og Elijah ankom skolen var responsen fra de andre fedrene positiv.

– Flesteparten av fedrene syns det var kjempekult. De sa det både var støttende og søtt. Jeg merket at noen få fedre ikke var like komfortable, sier hun.

På sosiale medier hylles hun, og innlegget har fått over 19.000 likes.

I etterkant av påfunnet har Vasquez mottatt støtteerklæringer fra aleneforeldre over hele verden.