Nå starter jakten på en ny norgesmester i poker

Første stopp er Kristiansand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Felix Stephensen gikk i 2015 til topps i tidenes første norgesmesterskap i poker på norsk jord. I helgen starter første del av jakten på en ny norgesmester da Norgesmesterskapet i poker inviterer spillere fra hele Sørlandet til pokerfestival.

Sørlandsmesterskapet i poker er ett av fem regionale mesterskap som leder frem til Norgesmesterskapet i poker i november. Turneringen har 1 500 kr i innkjøp og fungerer som en kvalifisering til Norgesmesterskapet i poker på Gardermoen den 24. til 30. november.

Gleder seg enormt

Firmaet Global Poker Tours står bak alle de regionale mesterskapene i Norge. Det er det samme firmaet som arrangerer European Poker Tour, verdens største turneringsserie. Firmaet arrangerer over 600 turneringer i året fordelt over 5 kontinent.

– Vi har samlet de absolutt beste dealerne og turneringslederne i Europa for disse arrangementene. Norgesmesterskapet i poker var et så bra arrangement at det vant European Poker Awards pris for beste pokerarrangement i Europa i fjor. Likevel har vi forbedret oss foran årets pokerhøst, sier Thomas Udness, arrangementsansvarlig for Norgesmesterskapet i poker.

– Årets regionale mesterskap blir pokerfestivaler som strekker seg over to dager. Vi arrangerer to turneringer og vi tilbyr foredrag med Norsk Pokerforbund og pokerproff Johnny Lodden på lørdager, samt en sosial pokersamling på lørdagskvelden. Vi legger opp til en hyggelig pokerhelg for både nybegynnere og etablerte spillere, forteller Udness.

Gausdal regjerende Sørlandsmester

Fjorårets versjon av Sørlandsmesterskapet så 254 spillere sette seg ned rundt pokerbordene på Caledonien hotell. Den totale premiepotten var på 323 850 kr, noe som ga 58 spillere seter til Norgesmesterskapet i poker. Stian Gausdal slo Anders Hafstad i duell om tittelen, og den regjerende sørlandsmesteren stiller også i mesterskapet i år. Pokerproffene Andreas Høivold og Johnny Lodden har også meldt seg på til start i Kristiansand lørdag.

Program Sørlandsmesterskapet:

Lørdag 10. september:
09:00 Registrering til Dag 1A åpner
12:00 Dag 1A starter
13:40 Registrering til Dag 1A stenger
15:00 Registrering til Dag 1B og andre NM-turneringer åpner
15:30 Foredrag med Norsk Pokerforbund
17:30 Dag 1A slutt
18:00 Dag 1B starter
20:40 Registrering til Dag 1B stenger
23:30 Dag 1B slutt

Søndag 11. september:
12:00 Dag 2 starter (spiller ned til vinner)
14:00 PLO NM-satellitt starter (spiller ned til "penga")