Redningsmannskaper  jobber på ulykkessstedet i Nederland. Foto: Scanpix.
Redningsmannskaper  jobber på ulykkessstedet i Nederland. Foto: Scanpix.

Omkom i Tesla-krasj – brannvesenet fryktet elektrosjokk

Dramatisk ulykke i Nederland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Livet sto ikke til å redde da en nederlandsk mann onsdag i denne uken kjørte av veien med sin Tesla Model S – og krasjet inn i et tre.

Ulykken skjedde ved Baarn, rundt 40 kilometer øst for Amsterdam. Redningsmannskaper og brannvesen skal ha kommet hurtig til stedet, men det tok flere timer før de fikk hentet mannen ut av vraket.

Store skader

Ifølge bransje-nettstedet Automotive News skyldes dette at de fryktet elektrosjokk. Deler av batteripakken i bilen ble angivelig ødelagt og begynte å brenne – denne brannen skal ha vært vanskelig å slukke.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent. Bilder fra krasjstedet viser store skader på bilens front, med deler strødd rundt på ulykkesstedet. Resten av bilen var imidlertid intakt.

I en uttalelse sier Tesla følgende:

Teslaen kjørte av veien og inn i et tre, føreren skal ha omkommet umiddelbart. Foto: Scanpix.
Teslaen kjørte av veien og inn i et tre, føreren skal ha omkommet umiddelbart. Foto: Scanpix.

– Vi har jobbet tett med myndighetene for å fastslå hva som har skjedd og tilbød vårt fulle samarbeid. Basert på loggdata fra bilen kan vi med sikkerhet si at Autopilot ikke var aktivert under kjøreturen. Fra den samme loggen vet vi også at bilen ble kjørt i over 155 km/t, og det samsvarer med skadene man kan se etter at bilen traff treet.

Teslas involvering i saken skal med det være avsluttet.

Disse får null stjerner i krasjtest

Kontaktet Tesla

Redningsmannskapene skal ha vært sikre på at sjåføren allerede var død da de kom til stedet. Derfor var vurderingen deres at det ikke var noe poeng å ta unødige sjanser for å få kroppen ut av vraket.

Spesialister fra Tesla Nederland ble også kontaktet for råd om hva man skulle gjøre. Disse ankom ifølge Automotive News etter fem timer.

Ulykkesstedet ble da ansett som trygt, og sjåføren ble hentet ut av vraket.

Svært gode krasjtest-resultater

– Vi kan mye om elektriske biler, men det vil alltid være tilfeller der noe uventet skjer. Det vil være hendelser vi kan lære av, sier brannvesenets talsmann Ronald Boer, som understreker at de har klare retningslinjer for hva de skal og ikke skal gjøre når det er snakk om ulykker med elbiler involvert.

Tesla Model S har for øvrig gjort det svært bra i krasjtester, med noen av de beste resultatene som noen gang har blitt oppnådd både i amerikanske og europeiske tester.

Deler fra fronten av Teslaen skal ha ligget strødd rundt på ulykkesstedet. Foto: Scanpix. 
Deler fra fronten av Teslaen skal ha ligget strødd rundt på ulykkesstedet. Foto: Scanpix. 

Les mer om det: Her smeller det skikkelig for Tesla

Så enkelt er det å sjekke hvor sikker din bil er