Ingen har hørt fra Melania Trump siden hun holdt skandaletale til ektemannen

Donald Trumps kone tok republikanerne med storm da hun holdt en gnistrende tale på landsmøtet i juli. Så ble hun avslørt for plagiat og siden har ingen hørt fra henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I juli ble Donald Trump offisielt valgt til republikanernes presidentkandidat på landsmøtet i Cleveland, Ohio. Natt til 19. juli holdt kona, Melania (46), en tale der hun støttet ektemannen.

For mange amerikanere var dette første gang de hørte den potensielle førstedamen snakke. Melania er 24 år yngre enn Donald og har en fortid som undertøysmodell. Hun har blant annet blitt avbildet naken.

På landsmøtet holdt Melania en tale som trollbandt publikum. 46-åringen hyllet landets krigsveteraner og understreket at ektemannen vil bli en president for alle.

Talen kan ha bidratt til å menneskeliggjøre Donald Trump, som har kjørt en knallhard retorikk i valgkampen.

Ble avslørt og forsvant

Kort tid etter at Melania gikk av scenen, ble hun beskyld for taleplagiat. Flere av setningene var ren avskrift av Michelle Obamas tale fra 2008. Siden innrømmet taleskriveren at hun hadde rappet fraser fra Obamas tale.

Hvor like var egentlig talene? Sjekk selv i videovinduet øverst!

Siden talebråket 19. juli har ikke Melania Trump snakket offentlig og hun har knapt vist seg på tilstelninger, skriver Washington Post.

Onsdag kveld, etter syv ute borte fra rampelyset, ble 46-åringen observert sammen med Donald på et forum for nasjonal sikkerhet.

Det er høyst uvanlig at potensielle førstedamer ikke er synlige i valgkampen. Deres jobb er ofte å spille en aktiv rolle for å nå ut til enkelte velgergrupper, for eksempel kvinner.

Flere ubesvarte spørsmål

I mellomtiden har Melanias hjemmeside blitt lagt ned. Den inneholdt blant annet en beskrivelse hennes livshistorie med reisen fra hjemlandet Slovenia, via modelloppdrag i Milano til hvordan hun traff ektemannen.

Nettsiden inneholdt også opplysninger om at 46-åringen hadde en bachelorgrad. Det har blitt spekulert i om hvorvidt Melania faktisk fullførte utdanningen sin før hun ble modell.

Og mens ulovlig innvandring er en av Donald Trumps viktigste fanesaker i valgkampen, er det ingen i Trump-kampanjen som har kunnet dokumentere hvordan den slovenske kvinnen fikk arbeidstillatelse eller hvordan hun fikk permanent oppholdstillatelse i 2001, skriver Washington Post.

Saksøker britisk tabloid

Men selv om apparatet rundt Donald Trump ikke ønsker å bidra med detaljer om konas historie, har de ansatt en advokat som har i oppgave å overvåke internasjonale medier. Hensikten er å stoppe og å slå tilbake mot uriktige oppslag om Melania.

I forrige uke ble en blogger og den britiske tabloidavisen Daily Mail saksøkt etter å ha hevdet at Melania jobbet som eskortepike på 1990-tallet, skriver Sky News. Daily Mail har siden trukket oppslaget og beklaget overfor fru Trump.

Avisen skriver i sin redegjørelse at hensikten med saken var å sette søkelyset på om de mange ubesvarte spørsmålene vedrørende Melania Trump kan skade ektemannens valgkamp.