SØSKENKJÆRLIGHET: Brødrene har delt ni måneder i forsterlivet. Her møtes de igjen for første gang etter fødselen. FOTO: Macon.Hawk/Facebook
SØSKENKJÆRLIGHET: Brødrene har delt ni måneder i forsterlivet. Her møtes de igjen for første gang etter fødselen. FOTO: Macon.Hawk/Facebook

Her får Mason klemme sin dødssyke tvillingbror for første gang

Mason hadde ikke fått være nær tvillingbroren siden fødselen. Elleve dager etter oppsto dette magiske øyeblikket før broren døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildet av elleve dager gamle Mason som tar et godt tak i tvillingbrorens arm med et enormt fredfullt uttrykk i ansiktet, har tatt verden med storm.

Tvillingbroren Hawk ble født med en tilstand som kalles Congenital Diaphragmatic Hernia (CDH), og var så alvorlig syk at tvillingbroren måtte holdes unna.

Men etter elleve dager kunne Mason være nær broren igjen. Bildet som ble tatt av de to rører alle. Mason tok et godt tak rundt armen til tvillingbroren, og det kan se ut som han smiler.

Bildet fikk fort 100.000 likes og flere tusen delinger. Men bare dager etter fortalte foreldrene onsdag at de er i dyp sorg. Hawk døde, tre uker gammel.

Mellom 40 - 60 prosent av barna som fødes med CDH dør kort tid etter fødselen. Sykdommen gjør at organene ikke finner plassen sin i mageregionen, og lungene utvikles ikke som de skal.

Foreldrene skriver opprettet en facebookside for de nyfødte tvillingsønnene for at venner og familie kunne følge utviklingen. De sier de ikke forventet all oppmerksomheten fra fremmede, men når det nå har blitt slik ønsker de å bruke siden for å opplyse folk om sykdommen som kostet Hawk livet.

Cirka ett av 2500 barn blir født med CDH, ifølge CHD Norge.