Vanilla Ice til Gylne tider:
– Jeg var 27 år gammel og ville dø

Rapikonet Vanilla Ice forsøkte å ta sitt eget liv med en ovedose av heroin i 1994. Livet etter den enorme suksessen med sangen «Ice Ice Baby» ble ikke slik han hadde tenkt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I søndagens episode av Gylne tider på TV 2 møter gutta den første hvite rapartisten som gjorde stor suksess verden over. Vanilla Ice toppet hitlistene med låta «Ice Ice Baby» i 1990.

Fattig artist

I 1989 slapp han sitt første album «Hooked». Låta «Ice Ice Baby» var opprinnelig b-sporet på singelen «Play that funky music». I juli 1990 tok det helt av etter at den hadde blitt spilt hyppig på en radiostasjon i Georgia.

HYLLET: Vanilla Ice viser frem prisene han fikk på America Music Awards i Los Angeles, januar, 1991. Foto: Red Saxon/Scanpix.
HYLLET: Vanilla Ice viser frem prisene han fikk på America Music Awards i Los Angeles, januar, 1991. Foto: Red Saxon/Scanpix. Foto: REED SAXON

Se hele intervjuet med Vanilla Ice på Sumo.

Veien til platekontrakt og musikkvideo var ikke enkel for Robert Matthew Van Winkle, som hans virkelige navn er.

– Jeg hadde ingen penger, jeg hadde ikke råd til en video. Jeg fant to investorer som investerte 5000 dollar i musikkvideoen, noe som var svært billig. Når du ser meg kjører bilen i videoen har jeg ikke bensin, kompisene måtte dytte meg, forteller Vanilla Ice til Gylne tider.

–Alle ville ha en bit av meg

Vanilla Ice opplevde en enorm suksess og alt skjedde innenfor en seksmåneders periode. Alle ville ha en bit av den amerikanske rapperen fra Dallas.

– Når all suksessen skjer så raskt, fikk du da anledning til å nyte den?

MIAMI: Steinar Marthinsen, Ingar Thorsen, Vanilla Ice og Øyvind Mund hjemme hos Vanilla Ice i Miami. Foto: TV 2
MIAMI: Steinar Marthinsen, Ingar Thorsen, Vanilla Ice og Øyvind Mund hjemme hos Vanilla Ice i Miami. Foto: TV 2

– Jeg nøt øyeblikket med all suksessen, men så var det tilbake til hverdagen. Alle vil ha en bit av deg og de tre neste årene mine var planlagt. Jeg kunne ikke lenger gå hvor jeg ville, jeg kunne ikke lenger gå på McDonalds eller tanke opp bilen min på bensinstasjonen, forteller Vanilla Ice til Gylne Tider.

Forsøkte å ta sitt eget liv

Suksessen ble dessverre en byrde for Vanilla Ice som søkte til alkohol og narkotika for å takle presset. Han inviterte med seg folk hjem på fester for ikke å føle seg ensom, men det hjalp lite.

– Jeg ble så ensom i huset mitt og det var helt grusomt.

– Det gikk så langt at du prøvde å ta livet ditt i 1994?

– Jeg ønsket en utvei og var ikke tilfreds med livet mitt. Jeg var 27 år og ville dø. Jeg tok like mye narkotika som kunne tatt livet av en hel hær. Jeg døde ikke og overlevde det og ble nykter, forteller Vanilla Ice.

– Nå er har jeg vært gift i 16 år, to barn og det er min største prestasjon, og jeg nyter det, avslutter rapikonet til Gylne tider.

Se hele intervjuet med Vanilla Ice i Gylne tider søndag klokka 21.45 på TV 2.