VIL PÅ STORTINGET: Tidligere ordfører i Oslo kommune, Fabian Stang (H) fra Høyres valgvake under kommune- og fylkestingsvalget i 2015. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VIL PÅ STORTINGET: Tidligere ordfører i Oslo kommune, Fabian Stang (H) fra Høyres valgvake under kommune- og fylkestingsvalget i 2015. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Fabian Stang vil på Stortinget

Oslos tidligere ordfører Fabian Stang (61) vil inn på Stortinget, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fabian Stang vil nå kjempe for å komme på sikker plass på Oslo Høyres nominasjonsliste.

Derimot vil han ikke stille som ordførerkandidat ved neste kommunevalg i 2019. Stang gikk av som ordfører i hovedstaden etter åtte år i fjor høst, da de rødgrønne vant valget.

– Som ordfører i Oslo har jeg hatt gleden av å spille på en sentral posisjon i 1. divisjon. Men Stortinget er tross alt eliteserien og det er fristende å prøve, sier Stang til avisen.

Stang har tidligere fortalt at han har hatt depresjon og angst det siste året etter at han gikk av som ordfører, men nå er han altså tilbake for fullt.

– Man må fortsette å leve, selv om man sliter. Jeg er nå «fit for fight» igjen og gleder meg til å gyve løs på politiske oppgaver, sier han til avisa.

(©NTB)