Trump hyllet Putin: – Han er en sterkere leder enn Obama

Donald Trump berømmet Putins lederegenskaper og kalte han en bedre statsleder enn Barack Obama.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under en tv-overført tale som Trump holdt i det nasjonale sikkerhetsforumet natt til torsdag, kom med nok en kontroversiell uttalelse.

– Han en en veldig god leder. Mannen har veldig sterk kontroll over landet sitt. Du kan si at det er et annet system og jeg liker ikke systemet, men i dette systemet så har han vært en sterk leder – mye sterkere enn vår leder. Vi er et delt land, sa Trump.

Utspørringen i New York ansees som en oppvarming til presidentdebatten 26. september. På tilskuerbenkene satt en rekke representanter fra det amerikanske forsvaret.

Vil være uforutsigbar

Den republikanske presidentkandidaten sa videre at han ønsket å være en uforutsigbar president overfor resten av verden.

– Absolutt, ordet er uforutsigbar, bekreftet Trump.

Han rettet også skap kritikk mot høytstående menn i det amerikanske forsvaret.

– Jeg vil ikke kringkaste til min fiende eksakt hva planen min er. Jeg tror under ledelsen av Barack Obama og Hilary Clinton, så har generalenes handlekraft blitt pulverisert, sa Trump.

En gavepakke til Hilary

Uttalelsene har blitt mottatt med store spørsmålstegn i USA. Mange lurer på hva Trump egentlig mener.

Den suksessfulle forretningsmannen har også tidligere kommet med rosende kommentarer om Vladimir Putin.

Problemet for Trump er at den russiske presidenten har svært lav oppslutning i USA. Det er ikke mange amerikanere som liker ham.

Når han da begynner å rose Putin, er det mange som misliker dette sterkt. Uttalelsene i natt blir derfor oppfattet som en gavepakke til demokratene.

Dårlig timing for Trump

At Putin-hyllesten kommer såpass tett opp mot presidentvalget, blir ikke godt mottatt internt i det republikanske partiet.

Putin-rosen til Trump vil skyve endel velgere over på demokratisk side, og føre til at republikanerne taper terreng.

Det er ventet at Clinton-valgkampen kommer til å bruke de kontroversielle uttalelsene fra i natt for alt det er verdt i tiden fremover.