TRAFF BILEN: Politiets etterforskningsleder Michael Lichtenstein viser frem en steinblokk av typen traff familiens bil. Moren døde og faren ligger i koma. Tilbake står deres fem år gamle sønn. (Foto: Fyns politi) 
TRAFF BILEN: Politiets etterforskningsleder Michael Lichtenstein viser frem en steinblokk av typen traff familiens bil. Moren døde og faren ligger i koma. Tilbake står deres fem år gamle sønn. (Foto: Fyns politi) 

Gutt (5) risikerer å bli foreldreløs etter motorvei-drapet i Danmark

Moren ble drept da noen kastet en stor stein som traff bilen deres på motorveien. Nå er det fare for at pappaen aldri våkner igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde om natten den 21. august. Den tyske familien kjørte på motorveien på Fyn i Danmark da en eller flere gjerningsmenn kastet en 30 kilo tung betongkloss fra en bro.

En 33 år gammel kvinne omkom, mens en 36 år gammel mann pådro seg livstruende skader. Han har ligget i koma siden ulykken. Deres fem år gamle sønn slapp fra ulykken uten alvorlige skader.

Nå opplyser politiet til Fyens.dk at guttens pappa kanskje aldri våkner igjen.

– Det er ingen tegn til legene på sykehuset vil forsøke å vekke ham i nærmeste fremtid, sier etterforskningsleder Michael Lichtenstein i Fyns politi til avisen.

Etterforskes som drap

Politiet etterforsker saken som et drap. Den 36 år gamle faren er kanskje den eneste som kan bidra til å ta gjerningsmennene.

– Vi vil gjerne snakke med ham fordi han kan ha sett personer på broen før bilen ble truffet, sier Lichtenstein, som frykter at saken kan utvikle seg til å bli et dobbeltdrap.

I helgen var politiet på ulykkesstedet for å gjennomføre en rekonstruksjon. Den aktuelle broen ligger i et øde område der det ferdes få mennesker. Foreløpig har ikke politiet noen konkrete mistenkte.

Hadde vært i Sverige

Etter hvert som tiden går, reduseres sannsynligheten for at politiet vil lykkes med å oppklare drapet. Det etterlyses stadig vitner som kan ha opplysninger i saken.

De har imidlertid funnet ut at betongblokken stammer fra en byggeplass nordøst i Odense, skriver Ekstra Bladet.

Den tyske familien hadde vært på ferie i Sverige. De var på vei til hjembyen sin Recklinghausen utenfor Dortmund. De kjørte en Seat Leon. Faren satt bak rattet, mens moren og sønnen satt i baksetet.