Stjerneskuddet Ruby (16) har fått «Skam»-munnkurv

«Skam»-Ruby Dagnall (16) har klare planer om fremtiden og videre karriere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helt siden Ruby Dagnall var 14 år har regissør Sara Johnsen jobbet med stjernetalentet.

I filmen «Rosemari» viser hun en svært troverdig rolle foran kamera.

– Jeg så filmen første gang for noen dager siden og er veldig stolt av hva vi har fått til, jeg har jo aldri gjort dette før, forteller en ydmyk Ruby Dagnall til TV 2.

Tårer på filmsettet

I filmen er det mange scener med med følelser og gråt. Veien til rennende nese og røde øyne kunne til tider være lang for 16-åringen.

– Det har vært vanskelig med gråt og tårer, men jeg fikk god tid til å sette meg ned et annet sted og tenke og høre på musikk om jeg trengte det. Når jeg kjente at det kilte i nesa og at gråten kom var hele settet klare og filmet det med en gang, forteller hun.

SKRYT: Den svenske skuespilleren Tuva Novotny skryter av Ruby Dagnall og spår henne en stor fremtid i filmbransjen. Foto: Pål Fredrik Pedersen/ TV 2
SKRYT: Den svenske skuespilleren Tuva Novotny skryter av Ruby Dagnall og spår henne en stor fremtid i filmbransjen. Foto: Pål Fredrik Pedersen/ TV 2

Skam og Teaterhøgskolen

Ruby ønsker nå å satse fullt på skuespilleryrket, og til høsten blir hun også å se i NRK-Serien Skam. Men det kan hun ikke fortelle mye om.

Tidligere i dah meldte Aftenposten at Dagnall sa følgende om den nye serien:

– Jeg spiller en ganske overlegen rebell, som er lei av livet, røyker hasj og sånn.

Men når hun senere snakker med TV 2, har hun fått klar beskjed om å ikke fortelle noe.

– Alt er konfidensielt så jeg kan ikke fortelle så mye om det. Det er bare vente og se for det blir spennende. Nå vil jeg vil være med på ting som er kult og ha det gøy. Jeg skal gjøre ferdig videregående og håper på å komme inn på Teaterhøyskolen, avslutter Ruby til TV 2.