BRANN: Sara (19) og Marit Thomassen eier en leilighet i Althea i Spania og har opplevd brannene på nært hold de siste dagene. Foto: Privat
BRANN: Sara (19) og Marit Thomassen eier en leilighet i Althea i Spania og har opplevd brannene på nært hold de siste dagene. Foto: Privat

BRANN I «NORSK» FERIEPARADIS:

Sara (19) fryktet at skogbrannen skulle antenne leiligheten

– Det var veldig skummelt siden brannene var så nær leiligheten vår, sier Sara Thomassen fra Vestfossen ved Drammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste dagene har en rekke branner herjet solkysten i Spania. Tusenvis har måtte evakuere, og ifølge Spaniaavisen er minst ti norske familier evakuert som følge av en storbrann i Alicante.

Sara Thomassen (19) er er på ferie i Althea, cirka en times kjøring nord for Alicante på solkysten i Spania, sammen med sin mor Marit Thomassen (55).

Da brannen sto på som verst fryktet de at leiligheten skulle gå tapt.

Våget ikke sove

– Det var veldig skummelt, siden det var så nærme oss. Vi hadde allerede ordnet med folk vi kunne dra til, dersom brannen kom så nært at vi måtte evakuere, forteller Sara.

Sara og moren turde ikke legge seg da de kom hjem til leiligheten i lavblokken de eier. De ble sittende og følge med på at brannene kom nærmere og nærmere utover natten. Hun anslår at skogbrannen bare var ca 2-300 meter fra huset deres, da brannmannskapet fikk kontroll.

Flammene har gått tett innpå bebygeelsen nær Alicante. Foto: Heino Kalis/Reuters
Flammene har gått tett innpå bebygeelsen nær Alicante. Foto: Heino Kalis/Reuters Foto: Heino Kalis

Utover onsdagen pågår det fremdeles etterslukningsarbeid i området.

– Påsatt

– De slukker fremdeles overalt her hvor det har brent. I går trodde de at en brann var slukket, men så blusset det opp igjen og spredte seg videre, forteller hun.

Tre ulike branner startet i løpet av noen minutter søndag ettermiddag i nærheten av havnebyen Javea, mellom Alicante og Valencia. Ifølge myndighetene har mer enn 20 hus i Javea brent til grunnen.

Politiet føler seg sikre på at brannene er påsatt, og tror personen eller personene som står bak kan ha forårsaket tidligere branner i området.

– Det er ikke sannsynlig at en brann starter fire ulike steder, sier Juan Carlos Margues, en regjeringsrepresentant fra Valencia, til The local.