SAVNET: Den polske statsborgeren jobbet i Hardanger og ble sist sett da han var på vei på fjelltur søndag. Foto: Politiet
SAVNET: Den polske statsborgeren jobbet i Hardanger og ble sist sett da han var på vei på fjelltur søndag. Foto: Politiet

Ingen har sett Thomasz (30) siden søndag – leter i fjellet

Politiet har satt inn store ressurser for å lete etter Thomasz Ziolkowski i turterrenget ved Ulvik i Hardanger. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannskap fra politiet, Norske redningshunder og Røde Kors leter nå etter den polske statsborgeren, som sist ble sett søndag da han var på vei på tur.

Han var da iført beige eller militærgrønn bukse og jakke, og hadde på seg turstøvler og sekk.

Thomasz er 190 cm høy, og har lyst blondt hår med rødlig skjær.

– Vi er i ferd nå med å sette i gang søket for dagen, og vi fortsetter for fullt. Politiet sender innover to hundeekvipasjer og vi vil ta stilling til om vi setter inn fly eller helikopter så raskt vi får klarhet i værsituasjonen i morgentimene, sier operasjonsleder Morten Kronen hos politiet i Bergen.

Bekymrede kolleger meldte fra

Det var kollegene av den savnede som ble bekymret da han ikke møtte på jobb i Ulvik i Hardanger mandag, melder Bergens Tidende. Han ble formelt meldt savnet klokken 11 tirsdag.

Politiet satte da i gang leteaksjon, men har ikke funnet mannen.

Været i området er skiftende, med noe skodde og lett nedbør.

Liker å gå i fjellet

30-åringen er glad i å gå i fjellet, og politiet har en teori om at han kan ha gått en av de vanlige turrutene i området.

– Vi prøver å skaffe til veie mest mulig etterretning, men vi jobber ikke ut i fra en teori om at det har skjedd noe kriminelt. Han fremstår som en ryddig og skikkelig person, som liker å gå i fjellet. For oss er derfor dette nå en redningsaksjon, understreker Kronen.