Oilers tar det igjen

Tre av fire eksperter mener Stavanger Oilers vinner Get-ligaen igjen.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag er Get-ligaen i gang igjen, og nok en gang må Stavanger Oilers leve med favorittstempelet.

Tre av fire TV 2-eksperter holder siddisene som nummer en i sine tabelltips, til tross for at suksesstrener Petter Thoresen er borte.

– Førsteplassen er ganske enkel. Stavanger har det beste laget, den bredeste troppen og økonomi til å hente inn dersom det ikke skulle gå bra. Det skal bli spennende å se hvordan Pål Gulbrandsen takler å ta over etter Petter. De har vunnet stort sett alt de siste årene. Og det var han som begynte å hente pokaler for dem. Det kommer til å bli tøft for ham å leve opp til det. Men samtidig er ikke konkurransen så stor. De skal være overlegne, sier Erik Follestad.

– De er mest proffe
Ole Eskild Dahlstrøm er også spent på hvordan trenerbyttet slår ut.

– Det er alltid plusser og minuser ved å bytte trener. De mister han som startet å vinne pokaler i Stavanger. Pål Gulbrandsen har vært med på den reisen og er bra rustet. Men ikke alle takler å gå fra assistenttrener til hovedtrener. Det er to ulike verdener, sier han.

Men Dahlstrøm tror likevel gullhjelmene ender i Stavanger.

– De er mest proffe, rett og slett, mener han.

Også Bjørn Erevik stiller seg bak det tipset.

– Jeg tror ressursene og vinnermentaliteten blir avgjørende. Samtidig som Lørenskog virker litt svekket, så holder jeg Oilers på topp, sier Erevik.

Den eneste av ekspertene som tror det kan komme en overraskelse, er Geir Hoff.

Hoff tror på Storhamar
Han har plassert Storhamar øverst på sitt tabelltips.

– Jeg synes de er spennende, og mener det er forsvarlig å tro at de kan vinne. Hvis de lykkes med dem de har hentet inn, så er de sterke. Selv om de har mistet noen også. De er i ferd med å bygge en hockeyborg. Hvis de nye utlendingene deres er så gode som mange tror, så tror jeg Storhamar kan ta de poengene som kan holde dem helt i toppen. Forrige sesong slet de veldig i powerplay. Hvis de gutta kan gjøre dem bedre i powerplas, så kan det være nok til å ta dem til topps. De nye trenerne Sjur Robert Nilsen og Torbjørn Orskaug teller også positivt. Jeg tror vi får se et annet Storhamar-lag enn de siste årene. Et som går bedre på skøyter. I fjor klarte de ikke omstilingen til seriespillet etter å ha gjort det godt i Champions League. I år har de ikke hatt Champions League. Men de fikk en veldig hockeyintersse der oppe, og den er der fortsatt og vil hjelpe dem frem. Hvis det toget begynner å rulle, så kan de bli gode, forklarer han.

En av grunnene til at Hoff har tro på Storhamar er finnen Petteri Nummelin.

– En attraksjon for ligaen
Veteranen nærmer seg 44 år, men kan se tilbake på en fantastisk karriere. Han har spilt i NHL med Columbus Blue Jackets og Minnesota Wild, og er to ganger kåret til beste back i VM.

– En spiller som Nummelin er en attraksjon for ligaen. Det er helt vilt at han er i Norge, mener Erevik.

– Han er 44 år gammel og har ikke spilt en hel sesong på mange år. Men han er helt klart en attraksjon. Merittlisten hans sier det meste, sier Erik Follestad.

Storhamar har også hentet inn kanadiske Joey Tenute. Han har en kamp for Washington Capitals, men har vært sterk i de fleste store ligaene i Europa. Han har bitt godt fra seg i Sveits, Tyskland, Finland, Østerrike og Sverige.

– Hamar-publikum er flink til å hause opp eget lag. Det tror jeg kan bli litt døden for dem igjen. Jeg tror de går litt i samme fellen i år. De mener at de har hentet inn de to beste spillerne i ligaen. Men det er ikke sånn at en kan komme å leke hockey i Norge lenger, mener Follestad.

Jevnere enn på mange år
Alle tror GET-ligaen blir jevnere enn på mange år. Og ekspertene er helt samstemte i at Manglerud Star og Kongsvinger Knights ender på de to siste plassene.

Oilers og Lørenskog får de fleste stemmene om topplassene, men bak der er det helt åpent.

– Alle de lagene tror jeg kommer til å slå hverandre, og også topplagene. Så jeg tror vi får en GET-liga om er jevnere enn det vi har sett tidligere, sier Hoff.

Dahlstrøm tror Stjernen, Lillehammer og Storhamar kommer til å ta steg fra forrige sesong.

– Jeg mener man må se opp for Stjernen. Og så kommer Lillehammer til å ta mer poeng. Og Storhamar kommer til å få en bedre serie enn forrige sesong. De tre lagene kommer til å prestere bedre i seriespillet. Derfor blir det tettere. De kommer til å ta poeng fra topplagene. Så seriemesteren får ikke 100 poeng denne sesongen, mener han.

– Men jeg er mest spent på Stjernen. Hvis keeperen Josh Robinson er så god som jeg mistenker, så kan de bli ordentlig farlig. Skulle jeg kjørt en Leicester-variant på oddsen, så ville jeg spilt Stjernen som en høyoddser, fortsetter Dahlstrøm.

Håper på overraskelser
Follestad har også tro på Stjernen.

– Jeg tror Stjernen blir bedre enn forrige sesong. Jeg tror det blir tøffere å spille mot dem enn de siste årene. Jeg tror de kommer tilbake der de var sju-åtte år siden, da det gjorde vondt å komme til Stjernehallen, sier han.

– Det er en del unge, friske spillere som er kommet inn. Det kan være spillere som slår til, selv om de ikke har et stort register ennå. Det virker som om flere klubber nå er ute etter å finne spillere som ikke har en stor CV ennå, men som har potensial. Kanskje de bruker Norge som et springbrett for å komme seg videre. De er spennende. Spillere som Curtis Gedig som var i Stjernen forrige sesong, som ingen hadde hørt om, men som var veldig, veldig god, sier Hoff.

Erevik tror også det kommer noen gjennombrudd denne sesongen.

– Det er alltid noen du ikke vet om på forhånd. At det dukker opp et navn som har tatt store steg, er alltid moro, sier han.

Tipsene:

Erik Follestad:
1. Stavanger Oilers
2. Lørenskog Ishockeyklubb
3. Frisk Asker
4. Vålerenga Hockey
5. Storhamar Hockey
6. Sparta Warriors
7. Stjernen Hockey
8. Lillehammer Ishockeyklubb
9. Manglerud Star
10. Kongsvinger Knights

Bjørn Erevik:
1. Stavanger Oilers

2. Lørenskog Ishockeyklubb
3. Frisk Asker
4. Storhamar Hockey
5. Sparta Warriors
6. Vålerenga Hockey
7. Stjernen Hockey
8. Lillehammer Ishockeyklubb
9. Manglerud Star
10. Kongsvinger Knights

Ole Eskild Dahlstrøm:
1. Stavanger Oilers
2. Lørenskog Ishockeyklubb
3. Frisk Asker
4. Storhamar Hockey
5. Sparta Warriors
6. Vålerenga Hockey
7. Stjernen Hockey
8. Lillehammer Ishockeyklubb
9. Manglerud Star
10. Kongsvinger Knights

Geir Hoff:
1. Storhamar Hockey
2. Stavanger Oilers
3. Lørenskog Ishockeyklubb
4. Frisk Asker
5. Sparta Warriors
6. Vålerenga Hockey
7. Stjernen Hockey
8. Lillehammer Ishockeyklubb
9. Manglerud Star
10. Kongsvinger Knights

Lik TV 2 Sporten på Facebook