Slovakia-spiller antyder at England-kampen var fikset

– Sannsynligvis visste dommerne akkurat hvordan de skulle gjøre det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slovakia-England 0-1

Etter Adam Lallanas seiersmål på overtid kunne England ta med seg alle tre poengene fra Slovakia i åpningskampen av VM-kvalifiseringen.

Det var alt annet enn tilfeldig ifølge Slovakia-forsvarer Jan Durica.

Han går langt i å antyde at dommerne og fotballmyndighetene ønsker stormakten England i VM, og at det preger avgjørelsene allerede.

– Det er bare en plass i VM fra gruppen. Hvorfor skulle Slovakia ta den plassen når vi har England i gruppen? spør Durica retorisk.

– Selvfølgelig ønsker de seg alltid det sterkeste laget i VM. Sannsynligvis visste dommerne akkurat hvordan de skulle gjøre det.

Tråkket på Kane

Engelske medier, blant dem The Telegraph, siterer forsvareren på uttalelsene.

Tidligere Liverpool-stopper Martin Skrtel ble utvist med to gule kort – en avgjørelse de fleste mener var forståelig etter at slovakeren tråkket på Harry Kane.

Det gjør imidlertid ikke 34 år gamle Durica.

– Jeg tror dommeren ventet på at Skrtel skulle lage det frisparket slik at han kunne vise ham ut, sier Trabzonspor-spilleren.

– Spørsmål om tid

Tottenham-spiss Kane mener på sin side at avgjørelsen om å gi rødt kort var korrekt.

– Det var et par forseelser tidligere som kunne ha gitt ham et gult kort, men det fikk han ikke. Det var et spørsmål om tid. Det var sinnssykt av ham å gjøre slik ettersom han hadde gult kort fra før, sa Kane etter kampen.

Det spørs også om Durica har glemt at England fikk en nettkjenning av Theo Walcott feilaktig annullert. Walcott ble avblåst for offside, men ballen kom fra en Slovakia-spiller.

Slovakia møtte også England i sommerens EM. Da spilte de 0-0 i gruppespillet.

England, som skuffet med å ryke ut i åttedelsfinalen i mesterskapet, vant sin 13 kvalifiseringskamp på rad med 1-0-seieren over Slovakia.

Kampen var også Sam Allardyce' første som England-sjef.