Møttes på studentfest – nå er de superstjerner:

Superstjernene improviserte på oppfordring fra TV 2

Den amerikanske DJ-duoen Timeflies er nok et eksempel på artister som har streaming-suksess og som ble oppdaget på nettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DJ-duoen Timeflies er i Oslo. Gutta har gjort stor suksess med låta «Once In a While», som er streamet over 170 milloner ganger på Spotify.

Rob Resnick (27) og kompisen Caleb Shapiro (27) møttes da de studerte på Tufts University utenfor Boston, hvor de vokste opp.

– Vi var på en fest hvor jeg startet med å freestyle og Rob drev med beatboxing. Rob sa han hadde et band og lurte på om jeg kunne komme å synge for dem. Vi startet et funkband, vant en konkurranse og varmet opp for Ludacris, forteller Cal Shapiro.

Gode råd til streaming-artister

Etter denne opplevelsen la gutta ut låtmaterialet på nettet, og da tok det helt av. TV 2 programmet «The Stream» handler om nettopp dette, om å oppnå høyeste antall strømninger eller «streaminger». Når Rob og Cal hører om TV-programmet blir de svært engasjerte og kommer med gode råd til deltagerne.

FREESTYLE: Rob Resnick og Cal Shapiro spiller gitar og freestyler etter TV 2s oppfordring. Foto: TV 2
FREESTYLE: Rob Resnick og Cal Shapiro spiller gitar og freestyler etter TV 2s oppfordring. Foto: TV 2

– I USA er det mye fokus på radio, men med streaming er det fansen som plukker ut det de liker. Vi artister blir også veldig inspirert av måten musikk når ut til folk. Vi er perfeksjonister, så vi bruker lang tid på en sang, og vi legger ikke ut en sang med mindre vi elsker låta, sier Cal til TV 2.

Studio på vaskerommet

Suksessen gutta har oppnådd har brakt de to til California, hvor alt er mye enklere om du skal lykkes i musikkbransjen i USA.

– Vi har akkurat flyttet til Los Angeles, og vi elsker å bo der. Vi bor nær hverandre og har bygd et studio på vaskerommet. Vi gjør det samme som vi gjorde i Boston, lager god musikk og putter det ut til fansen, avslutter Rob Resnick.