Bli inspirert av Wenche til å lage en god, gammel klassiker

Wenche bakte Mor Monsen i dag. Oppskriften er hentet fra Henriette Schønberg Erkens kokebok fra 1914. Denne kaken vekker garantert gode minner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange av oss har fått servert Mor Monsen av en snill bestemor i barndommen. Kanskje husker du ikke navnet på kaken, men vi garanterer at du husker kaken når du får smakt den.

Dette trenger du:

  • 450 g mykt smør
  • 450 g sukker
  • 10 egg
  • 450 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • revet skall av 2 sitroner
  • 150-200 g valnøttkjerner eller mandelflak
  • 100 g perlesukker
  • 100 g rosiner
Mor Monsen. FOTO:TV 2
Mor Monsen. FOTO:TV 2

Slik gjør du:

Rør smør og sukker hvitt og luftig.
Skill eggene.
Tilsett en og en eggeplomme i smøret, vekselsvis med hvetemel og bakepulver.

Vend inn revet sitronskall.
Stivpisk eggehvitene og vend lett inn i deigen.
Bruk en slikkepott.

Hell røren i en bakepapirkledt langpanne, 30x40 cm.
Dryss over hakkede valnøtter/mandelflak, rosiner og perlesukker.

Stek på nederste rille i varm stekeovn 175oC i 30-40 min.

Avkjøl.

Skjær i små firkanter og oppbevar i tett kakeboks, eller frys ned.