Nå hylles kong Haralds tale over hele verden

– Kongens tale om kjærlighet og toleranse er akkurat det verden trenger, skriver internasjonale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke åpnet kong Harald hagefesten i Dronningsparken med en tale til folket. Talen, som i stor grad dreide seg om det mangfoldige Norge, ble på kort tid svært populær.

Talen har blitt sett millioner (!) av ganger, og den hylles i sosiale medier.

Nå har også talen spredd seg til utlandet, og den går verden over i ulike medier. Spesielt at den norske kongen kjemper for rettighetene til lesbiske og homofile, samt at han snakker positivt om flyktningene som kommer til Norge, blir trukket fram i mediene.

Hylles av pressen

Britiske Independent har skrevet en artikkel der de siterer store deler av kongens tale, og omtaler den som emosjonell og åpenhjertig.

Også magasinet Marie Claire hyller kongens tale.

– I en verden av Donald Trump'er og Vladimir Putin'er, er det deprimerende sjelden at man hører en politiker eller monark si noe så motiverende og inspirerende at du får tårer i øynene, skriver magasinet Marie Claire.

– Det føles som om vi har brukt mesteparten av sommeren på å riste på hodet heller enn å nikke enig. Men den 79 år gamle kong Harald endret alt dette da han holdt tale på den kongelige hagefesten, skriver magasinet.

– Akkurat det vi trengte

Også irske Breaking News omtaler talen.

– Den norske kongens tale om kjærlighet og toleranse er akkurat det verden trenger, skriver de.

– Midt i alt dette triste – takk til kong Harald som minner oss på hva som er viktig, skriver de videre.

– Heia kong Harald, skriver Gay Times, og spør seg hvordan det ville gå om den britiske dronningen holdt en lignende tale.

– Kongen kommer oss til unnsetning

– Det er ingen tvil om at nyhetsbildet har vært deprimerende i det siste. Men heldigvis har den norske kongen kommet oss til unnsetning med en tale som sprer en hjertevarmende melding om toleranse og kjærlighet, skriver amerikanske Yahoo News.

Også Times of India har omtalt kongens tale, og de har skrevet lange utdrag fra talen.

CNNs anker og utenrikskorrespondent har, som mange andre, delt talen på Twitter: