Erlend Mamelund vendte hjem til Haslum i vår.

Da hadde veteranen tilbrakt forrige sesong i den tyske storklubben THW Kiel.

Der fikk han med seg en semifinale i Champions League, før det ble retur til norsk håndball.

Scoret fire i serieåpningen
Søndag åpnet Haslum sesongen med 28-23-seier over nyopprykkede Falk Horten, og Mamelund sto for fire av målene.

Dersom ikke Haslum skulle møte Falk i cupen senere i sesongen, så blir det trolig de fire siste målene Mamelund scorer i Holtanhallen.

For 32-åringen har bestemt seg for å legge opp etter denne sesongen.

– En fantastisk håndballspiller med mange kvaliteter på og utenfor banen. Jeg er mest imponert over hele mennesket Mamelund. Han bryr seg om alle og elsker idretten sin, skryter trener Tom-Eirik Skarpsno til TV 2.

Vil avslutte med gull
Mamelund hadde egentlig trappet ned håndballsatsingen da Kiel ringte i fjor sommer.

Han jobbet som revisor ved siden av å spille med Haslum. Men da Kiel kontaktet ham, kunne han ikke si nei.

Mamelund var fast bestemt på å fullføre kontrakten sin med Haslum da han kom hjem. Men det blir ingen forlenging. Etter denne sesongen er det slutt.

Drømmen nå er å få en gullkantet avslutning med seier i serie, cup og sluttspill.

– Vi håper jo på det. Men han må nok bidra litt for å få det til, sier Skarpsno.

– Alt til sin tid
Mamelund har fått mye juling i løpet av karrieren sin. Og nå vil han la yngre krefter føre Haslum videre.

Han frykter ikke for tilværelsen som håndballpensjonist.

– Jeg tror det blir veldig bra. Alt til sin tid. Man er fornøyd med det man har gjort. Man må gi seg mens leken er god og kroppen er i noenlunde stand. Laget er nå så bærekraftig at jeg trengs ikke så mye lenger, forklarer han.

Men 32-åringen bryter ikke helt med Haslum.

- Jeg kommer til å fortsette å bidra for Haslum. Jeg har snakket med Tom-Eirik om hvordan jeg skal være med. Kabalen er ikke lagt ennå. Om jeg skal være med rundt A-laget eller juniorlaget. Det er ikke miljøet jeg er lei av, forklarer han.

Mange høydepunkter
Mamelund har opplevd mye på håndballbanen. Han har vunnet alt som er å vinne med Haslum, og har spilt utenlands i Nordhorn, Flensburg-Handewitt, FCK Håndbold, Montpellier og THW Kiel. Så høydepunktene har vært mange.

– Det er ikke tvil om at tiden på landslaget har vært et stort, sammenhengende høydepunkt. Fra første landskamp, til vi spilte semifinale i vår. Det har også vært mange mindre høydepunkter i en karriere i utlandet. Seriegullet i 13/14-sesongen da vi stort sett hadde lokale spillere, var også stort. Vi hentet opp et ungt lag i troppen var 85 prosent fra nærområdet, og så klarte vi å vinne serien. Det var moro, avslutter han.