Wenche redder oss etter sommeren

Sommeren er definitivt over, og Wenche hjelper oss å komme inn i gode rutiner igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag laget Wenche fiberboller med frukt og nøtter.
De er sunne, mettende og ekstremt gode. Oppskriften får du her!

Nøtter kan sløyfes for de som ikke tåler det.

Deigen kan lages med kald væske,da hever du den natten over. I cirka 7-8 timer.

Dette trenger du:

  • 50 g smør eller 2 ss raps, soya eller solsikkeolje
  • 200 g Kesam
  • 1 liter lettmelk eller vann
  • 100 g gjær
  • 2-3 ss honning
  • 3/4 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • Ca. 2 kg fiberbakst eller grovbakstmel, eller en blanding av fint og grovt mel tilsatt havregryn og linfrø
  • 2-3 epler i små terninger eller 2-3 dl tørket frukt, hakket fiken/aprikoser, svisker, rosiner
  • 150 g valnøtter/hasselnøtter
Fiberboller med epler og nøtter. FOTO: TV 2
Fiberboller med epler og nøtter. FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Smelt smøret, tilsett kesam, hell i melk eller vann og rør gjæren ut i den fingervarme væsken.

Tilsett honning, salt, kardemomme, mel, frukt og nøtter og elt sammen.

Dekk bakebollen med plast, og sett til heving i 40-50 minutter, til deigen har hevet til dobbel størrelse.

Ha deigen over på et melet bakebord og trill til boller. Etterhev under et klede i ca. en time.

Stek på midterste rille ved 225oC i ca. 15 minutter.

Avkjøl på rist.