Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tom Cruise (54) har ingen kontakt med sin ti år gamle datter Suri, skriver Us Magazine.

Flere kilder forteller til magasinet at det er tre år siden sist han så datteren han har sammen med ekskona Katie Holmes (37).

– Tom har ikke engang ringt Suri på tre år. Han har ikke noe forhold til henne, forteller en kilde.

Bitter strid med ekskona

Den siste gangen far og datter ble fotografert offentlig sammen var i august 2012, da han tok henne med til Disneys vannpark i Florida.

Det har vært bitter strid mellom Katie Holmes og Tom Cruise etter skilsmissen i 2012.

Kilder nær Holmes og Cruise fortalte i fjor at det er vonde følelser på begge sider, og at ingen har noe ønske om å skvære opp.

Det skal ha vært Cruises troskap til Scientologikirken som fikk begeret til å renne over for Holmes i 2012. Hun ønsket at datteren skulle bli oppdratt på en «vanlig» måte, og at Suri skulle gå på en normal skole med vanlige barn.

– Kirken blir alt

I 2013 forlot «Kongen av Queens»-skuespilleren Leah Remini scientologien, og i en selvbiografi gitt ut i 2015 forteller hun om den usunne oppdragelsen man får i kirken.

– Tiden går, og man begynner å miste kontakten med den virkelige verden. Det blir oss mot dem, fortalte hun i et intervju med ABC i forbindelse med bokutgivelsen.

SAMMEN I NYC: Katie Holmes, Tom Cruise og Suri etter Holmes fullførte New York City Maraton i 2007. Foto: Scanpix.
SAMMEN I NYC: Katie Holmes, Tom Cruise og Suri etter Holmes fullførte New York City Maraton i 2007. Foto: Scanpix. Foto: Kathy Willens

– Å være kritisk til Tom Cruise er å være kritisk til scientologien. Man blir sett på som ond, sa hun videre i intervjuet.

Remini mener at kirken er usunn, og at man lærer ting som ikke er naturlige.

– Jeg ville ikke at datteren min skulle vokse opp i denne kirken, fordi kirken blir alt. Din mor, din far, ditt alt. Min egen datter ville bli lært opp til å ta avstand fra meg. Jeg tror ikke det ville vært sunt for henne, sa hollywoodskuespilleren til ABC.

Kontakt med de andre barna

Ifølge Scientologikirken stemmer det ikke at man blir tvunget til å ta avstand fra mennesker som ikke lenger deler troen.

– Scientologister respekterer andres skjebne, omgås og er venner med folk i andre religioner. Vi kutter ikke bånd med venner eller familiemedlemmer som ikke er en del av kirken, sier en kilde fra kirken til Us Magazine.

Katie Holmes og Tom Cruise møttes våren 2005, og forlovet seg i juni samme år. De fikk Suri april året etter og giftet seg under en storslått seremoni i Italia i november 2006.

Cruise har to barn med ekskona Nicole Kidman; Connor (21) og Isabella (23). Han skal ha et godt forhold til dem begge, og de er fremdeles en del av scientologikirken. Suri bor sammen med mamma Katie i New York.