Politiet etterforsker voldtektsforsøk i Bergen

En ung kvinne (17) har forklart politiet at hun ble dratt inn i et skogholt i bydelen Loddefjord og forsøkt voldtatt søndag kveld.

Ifølge kvinnen skjedde hendelsen like før klokken 22 søndag kveld.

– En jente gikk en luftetur i området da hun ble overfalt av en mann. Han tar tak i henne og drar henne inn i et område med vegetasjon på siden av veien. Mannen forsøker å få av henne buksen, men lykkes ikke med det, forklarer Svein Føllesdal, seksjonsleder for etterforskning ved Bergen Vest politidistrikt til TV 2.

17-åringen har forklart at hun ble holdt for munnen av mannen. Hun klarte å rive seg løs og løpe fra stedet.

Det var ingen muntlig kommunikasjon mellom de to under basketaket.

Ifølge politiet forsøkte ikke mannen å følge etter kvinnen da hun rømte.

Leter etter mørk mann

Politiet leter nå etter en mann som er over 180 cm høy, mørkt kledd og mørk i huden.

– Vi har vært på stedet med en rekke enheter og lokalisert det som er et mulig åsted. Her er det gjort undersøkelser, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord ved Vest politidistrikt mandag morgen.

Politiet har ikke gjort noen pågripelse av gjerningsperson. De har heller ingen mistenkte i saken.

Det var Bergensavisen som først meldte om hendelsen.

Etterlyser farget bil

Politiet etterlyser eier eller fører av en turkis eller grønn Volvo stasjonsvogn i 740-serien.

– Bilen har vært i området like forut for hendelsen, og vi er interessert i å komme i kontakt med eier eller fører av bilen, sier Føllesdal.

Politiet ønsker også at andre som har vært i området ved 22-tiden om å melde inn bevegelser som kan ha interesse i saken.

Prioriterer saken høyt

Den fornærmede kvinnen ble søndag kveld undersøkt ved voldtektsmottaket på legevakten i Bergen. Her forklarte hun seg også nærmere om hendelsen.

– Vi fortsetter å undersøke området og ser etter andre spor. Vi vil også se om vi finner overvåkningskamera som kan ha fanget opp noe, sier Føllesdal.

Politiet sier de ikke har noen holdepunkter for å tvile på kvinnens historie.

Området politiet nå sikrer bevis i, er i Hetlevikåsen i bydelen Loddefjord. Den aktuelle veien fører opp til et boligområde, og beskrives ikke som særlig avsidesliggende men er idyllisk og landlig.

(TV 2/NTB)

Mer innhold fra TV 2