FAR OG DATTER: Bandi Irwin var kun 8 år gammel da hun mistet sin kjære far, Steve Irwin. Nå følger hun farens fotspor. Foto: Scanpix/PA
FAR OG DATTER: Bandi Irwin var kun 8 år gammel da hun mistet sin kjære far, Steve Irwin. Nå følger hun farens fotspor. Foto: Scanpix/PA

10 år siden steve irwins død:

Bindi (18) går i pappas fotspor – les hennes rørende minnehilsen

I dag har det gått 10 år siden Steve Irwin, også kjent som krokodillejegeren mistet livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 4. september 2006 kom sjokkmeldingen om at den verdenskjente dyre-eksperten Steve Irwin var blitt stukket og drept av en piggrokke under innspillingen av en undervannsdokumentar.

Irwin ble bare 44 år. I dag er det hele 10 år siden hans død.

Hylles av datteren

Bindi Irwin (18) er et av to barn som Steve Irwin etterlot seg.

Under minneseremonien for ti år siden sa Bindi at hun ønsker å følge sin fars fotspor, og at hun vil fortsette hans arbeid ved å forandre verden slik at alle elsker villmarken like mye som han gjorde.

Nå har datteren lagt ut et bilde sin far som løfter henne opp som liten baby, med teksten:

«Du vil være min helt så lenge jeg eksisterer. Jeg elsker deg mer enn ord kan beskrive.»

You'll be my hero for my entire existence. I love you more than words can describe.

Et bilde publisert av Bindi Irwin (@bindisueirwin)

Tar opp arven

Bindi Irwin har forøvrig holdt det hun lovet om at hun vil følge sin fars fotspor, og legger stadig vekk ut bilder av seg selv omringet av forskjellige dyr og reptiler.

På Instagram har hun også lagt ut en video av seg selv sammen med ni dyre-spesialister som hopper på ryggen til en krokodille med teksten:

«Det meget erfarne Australiazoo Croc-teamet bruket de samme fangstteknikkene som pappa utviklet for mange år siden.»

Fant ukjent brev fra Steve

Nylig ble det funnet et brev skrevet av krokodillejegeren hvor han hyllet sine foreldre for å ha hjulpet han med å bli den personen han var.

Brevet som ifølge BBC ble skrevet av Steve da han var 32 år gammel, ble funnet i en bok tidligere i år av Steves far, Bob Irwin.

«En av de mest uheldige tingene i livet mitt er at det har tatt meg over 30 år å innse hvor viktige dere har vært for oppbyggelsen av min karakter, mitt etiske ståsted og aller viktigst, min lykke», står det i brevet som ble skrevet av Steve for 12 år siden.

Videre i brevet står det:

«Resten av mitt liv vil jeg reflektere over de utrolig gode tider vi har delt og vil fortsette å dele. Dere er mine beste venner!»

Bob publiserte selv brevet til sønnen, og han har i tillegg gitt ut en biografi om Steve, kalt «The Last Crocodile Hunter».

Steve Irwin var mest kjent for tv-serien «Crocodile Hunter» som første gang var å se på Discovery Channel i 1992.