Her, på E6 ved Kløfta, snudde flere biler og kjørte av veien i feil kjøreretning. FOTO: POLITIET
Her, på E6 ved Kløfta, snudde flere biler og kjørte av veien i feil kjøreretning. FOTO: POLITIET

Kjører feil vei på E6: – Livsfarlig!

Flere bilister tok en råsjanse. Politiet ble ikke imponert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det totale kaos oppsto på E6 mellom Kløfta og Jessheim fredag morgen. Alt startet med en ulykke rett sør for avkjøringa til Jessheim sør.

I køen bak ulykken benyttet en rekke bilførere seg av veiskulderen og grøfta (Krever abonnement) for å komme seg fram i køen. Dette hindret nødetatene i å komme fram til ulykkesstedet, skriver RB.no.

I tillegg til det begynte desperate bilførere å kjøre av E6 noen kilometer lenger sør – på Kløfta – i feil kjøreretning.

Kom plutselig biler imot

– Flere biler snudde på E6 ved Kløfta og benyttet påkjøringsrampa for å komme seg av E6. Påkjøringsrampa er et akselerasjonsfelt. Her kommer biler i 50 km/t og skal opp i 110. Så kommer det plutselig biler imot. Biler de aldri forventer skal komme der. Det er rett og slett livsfarlig, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt Romerike til rb.no.

Operasjonslederen forteller at politiet stanset disse bilene.

– For det første handlet det om å få fjernet bilene. Vi har ikke hatt kapasitet til å gå hele veien med det, slik at noen har fått kjøre videre, men dette er uakseptabelt, sier operasjonslederen.

Les flere bilsaker i RBs motormagasin her

Unggutt la ut video av villmannskjøring – så ringte politiet