Aron (17) ble mobbet og drapstruet i årevis – nå stiller han i The Stream

– Jeg vil være med i The Stream for å være en stemme for de som trenger det mest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aron Jasperr (17) fra Osterøy utenfor Bergen har blitt mobbet store deler av oppveksten for sin feminine fremtoning og seksuelle legning.

Hatefulle ord har blitt slengt etter ham, og han ble utsatt for mye vold.

Heldigvis har han ikke latt seg knekke av mobbingen, og fredag kveld stiller den modige 17-åringen opp i The Stream på TV 2.

– Jeg vil være med i The Stream for å være en stemme for de som trenger det mest. Jeg vil representere stemmene fra oss som er litt utenfor og som kanskje ikke blir hørt, sier den reflekterte tenåringen til TV 2.

Se Aron på showcase i The Stream øverst i artikkelen.

Ble mobbet fra tidlig alder

Mobbingen startet allerede på barneskolen. Familien bodde da i Laksevåg i Bergen, og Aron var ikke som de andre gutta skoleklassen.

– Hele livet har jeg passet mer inn i en feminin kjønnsrolle.

Det fikk han virkelig lide for.

– I første- og andreklasse på barneskolen pleide en gjeng å banke opp broren min og meg fordi jeg var «jentegutt» og han var mørkere i huden. Den gjengen var ute etter oss hver dag, men jeg tok det aldri opp med noen. Jeg ville takle det selv, og til slutt fikk jeg kontroll på det.

Drapstruet

Da familien flyttet til Osterøy noen år senere, eskalerte mobbingen og trakasseringen.

– På Osterøy ble det ekstremt. Jeg måtte gjemme meg på do i alle friminuttene. Det var ikke trygt.

Aron visste at han var homofil, men kviet seg for å si det til noen.

– Jeg turte ikke «komme ut». Da jeg omsider «kom ut» trodde jeg det ville bli bra, men jeg fikk fortsatt ubehagelig kommentarer og drapstrusler.

– Jeg skjønner ikke hatet. Jeg kunne aldri hatet noen sånn.

«Du fortjener å dø» og «jeg vil drepe deg» er blant meldingene han har fått fra fremmede, men Aron politianmeldte aldri menneskene bak meldingene og truslene.

– Det er redde mennesker som sender sånne ting, og det å gjøre dem enda reddere ved å involvere politiet, tror jeg ingen har godt av. Jeg har i stedet svart dem med å si «du kan ikke si slike ting til mennesker. Du kan knuse dem med slike ord».

Aron er ikke bekymret for å få ubehagelige meldinger etter kveldens The Stream-deltakelse.

– Nei, nei, nei. Jeg vet at jeg gjorde en god jobb, og alle liker ikke alt. Hvis noen sender hat til meg, tar jeg meg ikke nær av det.

– Verdens lykkeligste menneske

17-åringen går nå på folkehøyskole på Radøy. Der tar han vokallinjen for å utvikle sangstemmen enda mer.

– Jeg tror jeg er verdens mest lykkelige menneske akkurat nå. Det kan fortsatt komme ubehagelig meldinger, men samtidig er jeg omringet av så mye positivitet. Det er så mye positivitet og det er så mye styrke i den musikken jeg driver med og folka som er her, sier han entusiastisk.

  • Hvordan det går med Aron i The Stream, kan du se på TV 2 fredag klokken 20.00.