San Francisco 49ers quarterback Colin Kaepernick, middle, sits during the national anthem before the team's NFL preseason football game against the San Diego Chargers, Thursday, Sept. 1, 2016, in San Diego. (AP Photo/Chris Carlson)
FILE - In this Aug. 10, 2016, file photo, San Francisco 49ers quarterback Colin Kaepernick wears socks depicting police officers as pigs during NFL football training camp at Kezar Stadium in San Francisco. Kaepernick says he has been wearing socks depicting police officers as pigs in protest of
Colin Kaepernick har satt sinnene i kok med sin protest mot den amerikanske nasjonalsangen - og med sokker der politiet avbildes som griser.

Stjernespillerens protester setter sinnene i kok

Quarterback Colin Kaepernick får mye oppmerksomhet for sine politiske ytringer før NFL-start.

San Francisco 49'ers quarterback Colin Kaepernick bruker forsesongen i NFL til å komme med politiske markeringer.

Han nekter å stå når nasjonalsangen spilles, i sympati med «Black Lives Matter»-bevegelsen.

Det etter at et vers i den amerikanske nasjonalsangen er blitt fremhevet som undertrykkende for svarte.

– Jeg tenker ikke stå og vise stolthet til et flagg i et land der svarte mennesker undertrykkes, sa Kaepernick etter en kamp mot Green Bay Packers.

Protesterer mot politivold

I natt gjentok han gesten før møtet med San Diego Chargers.

Kaepernick ble møtt med buing fra publikum på det som var Chargers «Military night», en hyllest til det amerikanske militæret, i en by som huser flere store militærbaser.

Kaepernick bedyrer at han ikke protesterer mot militæret, men det antydes at han viser manglende respekt ved ikke å stå under nasjonalsangen.

Protesten kommer på bakgrunn av det som av NFL-spilleren, som har hvit mor og svart far, oppfattes som rasemessig urettferdighet og politibrutalitet overfor svarte i USA etter flere episoder av politivold.

PROTEST: Colin Kapernick sitter under nasjonalsangen før kampen mot San Diego Chargers. Personen som sitter ved siden av ham er Eric Reid.(AP Photo/Chris Carlson)
PROTEST: Colin Kapernick sitter under nasjonalsangen før kampen mot San Diego Chargers. Personen som sitter ved siden av ham er Eric Reid.(AP Photo/Chris Carlson) Foto: Chris Carlson

Sokkestøy

Det gjør ikke saken bedre at det har dukket opp bilder av Kapernick på en trening i begynnelsen av august der han bruker sokker som avbilder griser med politihatter på. En tydelig beskjed.

– Jeg gikk med disse sokkene tidligere, på grunn av at kjeltringene som får lov til å beholde sine posisjoner i politiavdelingen setter ikke bare samfunnet i fare, men setter også politimennene som har de rette intensjonen i fare, gjennom å skape en atmosfære av spenning og mistillit, skriver Kaepernick på Instagram.

GRISETRØBBEL: Colin Kaepernick kritiseres for å bruke disse sokkene.(AP Photo/Ben Margot)
GRISETRØBBEL: Colin Kaepernick kritiseres for å bruke disse sokkene.(AP Photo/Ben Margot) Foto: Ben Margot

Han fremhever også at han har både familiemedlemmer og venner som er politibetjenter, og at han mener disse gjør alt de kan for å tjenestegjøre alle personer.

Ikke alle kjøper imidlertid forklaringen, og NFL-stjernen slaktes nå for sokkebruken.

– Alle som tok Colin Kaepernicks parti kastet opp i munnen da de så bildet av disse grisesokkene, skriver Fox-journalisten Jason McIntyre og får støtte av TV-profilen Tomi Lahren.

– Det er vemmelig, sier han.