KRIG: Det ser ut som en mange meter høy tagging på fasaden av operahuset i Bjørvika, men det er reklame for oppsetningen av komponisten Benjamin Brirttens
KRIG: Det ser ut som en mange meter høy tagging på fasaden av operahuset i Bjørvika, men det er reklame for oppsetningen av komponisten Benjamin Brirttens "War Requiem" som har premiere på Operaen 10. september. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: Paul Kleiven

Oslo våknet til et nedtagget operahus

Taggen blir ikke fjernet. Tvert i mot er operaledelsen storfornøyd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag morgen lyste tre store gule bokstaver mot folk på vei til jobb i Oslo.

I løpet av natten har «W A R» blitt spraymalt på fronten av signalbygget i Bjørvika.

Men det er ikke ukjente vandaler med sprayboks og uttrykksbehov som har vært på færde. Det er operasjefen selv som vil ha din oppmerksomhet.

– Du kan kalle det et pr-stunt, men det er mer enn det. Vi vil ikke bare ha oppmerksomhet om fasaden, men også hva som foregår på innsiden. Vi kliner innholdet på fasaden, sier operasjef Per Boye Hansen til TV 2.

Han håper folk som ser taggen vil stille seg spørsmålet hvorfor det står «KRIG» på Operahuset.

Svaret er forestillingen War Requiem av Benjamin Britten som har premiere neste lørdag.

– Forestillingen har krig som tema. Det er en fantastisk forestilling som setter i sving alle her. Over 200 personer medvirker, stort orkester, kor, barnekor og solister, sier Boye Hansen.

Den enorme taggen kom opp i natt. Seks personer fra Operaen og kunstkollektivet The Stupid Mammals var i sving fra klokken 23 torsdag kveld til klokken seks fredag morgen. Taggen vil pryde Operaens fasade i to uker.