HAGEFEST I TRONDHEIM: Prinsesse Märtha med blomsterkrans i håret i hageselskapet i Stiftsgården i Trondheim i forbindelse kongeparet 25 år som kongepar i juni i år.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HAGEFEST I TRONDHEIM: Prinsesse Märtha med blomsterkrans i håret i hageselskapet i Stiftsgården i Trondheim i forbindelse kongeparet 25 år som kongepar i juni i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Märtha avlyste kongelig hagefest

Prinsesse Märtha Louise (44) valgte å holde seg hjemme under kongelig hagefest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prinsesse Märtha Louise har valgt å holde en lav profil etter skilsmissen med Ari Behn ble kjent i starten av august.

Det er bare dager siden hun valgte å avlyse sin planlagte reise til Paralympics i Rio de Janeiro, som arrangeres fra 7. - 18. september.

Tirsdag ble prinsessen fjernet fra gjestelisten til den storslåtte hagefesten i Slottsparken, og torsdag glimret hun med sitt fravær.

Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen, forklarer at det er personlige årsaker som holder henne hjemme.

– Prinsesse Märtha Louise måtte prioritere å være sammen med barna i dag. Hun sto på deltagerlisten i utgangspunktet, fordi hagefesten ble planlagt lenge før skilsmissen, sier hun til VG.

– Kanskje hun ikke var klar

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland mener det er synd, men samlivsbruddet tatt i betraktning er det forståelig at prinsessen ikke deltok.

– Prinsessen var nok ennå ikke klar for å møte mange fremmede, som kanskje ville bringe opp den forestående skilsmissen fra Ari Behn. Kanskje har hun også registrert kritikken hun har fått etter videoen hun nylig har spilt inn for «Engleskolen», eller Soulspring, som hennes og Elisabeth Nordengs felles virksomhet nå kalles, sier Totland.

Han legger til at Behn for øvrig har vist seg offentlig de siste dagene.

– Onsdag kom han nemlig bakveien til Oslo-premieren på Anne Kats nye show, sammen med sin gode venn Per Heimly.

– Livet går ikke på skinner

At Ari Behn og Märtha Louise valgte å skilles etter 14 års ekteskap kom som et sjokk på mange, og for prinsessen har det vært en svært vanskelig tid. Hun åpnet seg for første gang etter skilsmissen for to dager siden.

– Jeg har nå en gang den posisjonen jeg har i Norge, som gjør at jeg må dele alt, når det skjer store ting i livet mitt. Om det er positive eller mindre positive. Jeg har opplevd et samlivsbrudd som er både vondt og vanskelig, og alle de tingene som hører med, sier Märtha Louise.

– Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet, uttalte Märta Louise i en pressemelding da skilsmissen ble kjent.

Behn og Märta Louise deler omsorgen for sine tre barn; Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah Behn.