RBK avslo Svensson-bud på omkring 15 millioner

– Det hadde ikke vært riktig å selge, sier Kåre Ingebrigtsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jonas Svensson har storspilt for Rosenborg denne sesongen og vært en av trøndernes mest ettertraktede spillere.

Internasjonale klubber har fulgt høyrebacken tett, blant annet har Trabzonspor besøkt Lerkendal ved flere anledninger.

Og etter det TV 2 Sporten erfarer la det tyrkiske laget inn et bud på RBK-spilleren i sommer. Summen lå på mellom 14 og 15 millioner norske kroner.

Det ble blankt avslått av Tippeligaens suverent beste lag.

Ikke riktig å selge
Tidligere denne uken bekreftet trener Kåre Ingebrigtsen overfor TV 2 at de hadde avslått et hittil ukjent bud på Svensson, og forklarte avgjørelsen slik:

– Vi har hatt mulighet til å selge Jonas, og så mener vi at det ikke har vært riktig. Ikke minst fordi vi ikke har noe back up. Men om det hadde vært riktig for Rosenborg og for Jonas, hadde han fått gå nå. Men så langt har det ikke vært noe match.


– Er det størrelsen på budet det går på?

– Sånn vil det alltid være. Hvis det kommer en klubb og byr det vi forlanger for han og er en bra klubb for Jonas, vil vi selge - vi vil ikke være vanskelige, fortsetter Ingebrigtsen.

Svensson har vært åpen om at han ønsker seg en proffkarriere i utlandet, men RBK-sjefen mener spilleren ikke er misfornøyd med å måtte bli i Trondheim.

– Vi er i dialog med Jonas, vi snakker godt sammen. Det må klaffe for alle.

– Lovnader finnes ikke i fotball
Svensson er denne uken på landslagssamling i Oslo, og spilte fra start da Norge ble slått 1-0 av Hviterussland i privatlandskamp onsdag kveld. Etter kampen svarte han på om han var skuffet over at det ikke ble noe utenlandsopphold i denne omgang.

– Jeg trives veldig godt i Trondheim, er fra området og har det kjempebra i Rosenborg, det er ikke noe krise for meg å være i Rosenborg. Men det er vel ikke noe hemmelighet at jeg har lyst til å prøve meg ute også, så - ja, vi får se hva som skjer videre. Det gjelder for meg å prestere på banen og jeg kan jo si at jeg har ikke vært på mitt beste i sommer. Det gjelder å holde koken oppe på banen, sier 23-åringen.

– Men ble du lovet at du skulle få gå hvis du ønsket det da du forlenget med RBK?

– Sånn der lovnader finnes ikke i fotball. Men så klart er Rosenborg en selgende klubb og hvis det kommer et bra bud.. Jeg er høyreback og kommer ikke til å gå for like mye som Ole (Selnæs), så kommer det et godt bud vet jeg Roseborg vil vurdere det sterkt og være behjelpelig.

Jonas Svenssons agenter Mike Kjølø og Morten Wivestad ønsker ikke å kommentere saken overfor TV 2.