Norske Hallgrim (41) filmer ny Hollywood-serie

Jobber med skuespillere som Peter Stormare og Keanu Reeves i tv-serien «Swedish Dicks».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Swedish Dicks» er Viaplays første eksklusive serie. Peter Stormare (63) og Johan Glans (42) spiller hovedrollene i den nye humorserien.

Opphavsmennene til serien er produksjonsselskapet The Viking Brothers, der Peter Stormare er medeier.

Norsk fotograf

Det er den prisbelønte norske regissøren og filmfotografen Hallgrim Haug, som er fotograf på «Swedish Dicks». Haug driver produksjonsselskapet Hal Films i Los Angeles.

Haug har jobbet som fotograf for de norske tv-seriene «Dag» og «Lilyhammer». Han stortrivdes bak kamera på «Swedish Dicks»-innspilling hvor han innførte norske film-manerer.

– Det er et veldig bra team og et veldig bra crew. Alle føler seg som en familie og det er veldig viktig. Vi har også formidlet litt om hvordan det er på norske filmsett, noe skuespillerne ikke er vant til. Det innebærer litt flatere struktur og mindre hierarki, så det er lov å komme med innspill. De trenger dermed ikke være redde for noen autoritetsfigurer, sier Hallgrim Haug til TV 2.

HOVEDROLLE: Hallgrim Haug på settet til «Swedish Dicks» i Los Angeles med hovedrolleinnehaver Peter Stormare. Foto: Privat
HOVEDROLLE: Hallgrim Haug på settet til «Swedish Dicks» i Los Angeles med hovedrolleinnehaver Peter Stormare. Foto: Privat

Peter Stormare

Serien handler om Ingmar (Peter Stormare) som er en tidligere stuntmann som nå prøver å starte en karriere som privatdetektiv.

Inn i hans liv dukker plutselig Axel (Johan Glans) opp som har reist verden rundt og jobbet som DJ. Når han treffer Ingmar og etter mye om og men starter duoen privatdetektivbyrået «Swedish Dicks».

OPPTAK: Hallgrim Haug (til venstre) skåler med sine kollegaer på filmsettet til «Swedish Dicks» etter endt opptak i Los Angeles. Foto: Privat.
OPPTAK: Hallgrim Haug (til venstre) skåler med sine kollegaer på filmsettet til «Swedish Dicks» etter endt opptak i Los Angeles. Foto: Privat.

Med seg har de en del mer eller mindre kjente folk fra Hollywood som Traci Lords, Keanu Reeves (i en mindre rolle) og flere mer eller mindre småkjente fjes.

Med svensk produsent og to fotografer i Pål Bugge Haagenrud og Hallgrim Haug er Peter Stormare svært glad for å samarbeide med sine skandinviske venner.

– Du behøver to bra kameramenn og de er vanskelige å finne. Vi måtte dra helt til Norge å finne de, men vi var lykkelige å få tommelen opp fra de to norske gutta. Nå er vi som en familie og vil gjøre mange ting sammen, avslutter Peter Stormare.

I God kveld Norge på lørdag får du et lengre intervju med Peter Stormare. Få det med deg kl. 21.30!