OSLOFJORDEN: Kvinnen ble alvorlig syk etter bading. Bildet er et illustrasjonsbilde fra Oslofjorden.
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
OSLOFJORDEN: Kvinnen ble alvorlig syk etter bading. Bildet er et illustrasjonsbilde fra Oslofjorden. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Foto: Sørbø, Krister

77-åring måtte amputere beinet etter bading på Høvik

Kvinnen ble angrepet av det som trolig er en kjøttetende bakterie mens hun svømte i Oslofjorden - noe som kunne fått et fatalt utfall.

I slutten av juli ble livet til 77 år gamle Christine Valbø på Høvik snudd på hodet.

Det melder Budstikka.

Hun tok seg en svømmetur på Husmorstranda i Høvik, og et lite sår på kvinnens venstre kne utviklet seg like etter til en infeksjon.

– Kort tid etter svømmeturen oppdaget jeg at det vesle skrubbsåret så ugreit ut, sier Valbø til avisa.

Familien hjalp henne med å kontakte helsevesenet, og da hun kom til sykehuset viste det seg at hun hadde fått blodforgiftning. For å stoppe det som trolig var en kjøttetende bakterien fra å spre seg måtte de amputere beinet hennes.

– Legene gjorde hva de kunne. Det kunne gått veldig galt, sier 77-åringen, som nå er på et opptreningssenter i området for å trene seg opp.

Ifølge kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum er det uvanlig å bli syk av denne typen bakterie.

Det er likevel kjent at det har vært tilfeller i Oslofjorden ved varme somrer, og bakterietypen trives godt når fjorden er 20-23 grader varm - noe den var i perioden da kvinnen badet.

– Det er uvanlig å bli så syk som henne av denne bakterietypen, hun har vært usedvanlig uheldig. At hun er blitt angrepet av en bakterie fra bakteriefamilien Vibrionaceae, som hun har fått under bading på Bestemorstranda på Høvik, er ganske sannsynlig, men ikke mulig å dokumentere, sier han til Budstikka.