Donald Trump holdt en tale natt til torsdag hvor han fortalte hva han vil gjøre for å begrense innvandringen til USA. Foto: Ralph Freso/Getty Images/AFP 
Donald Trump holdt en tale natt til torsdag hvor han fortalte hva han vil gjøre for å begrense innvandringen til USA. Foto: Ralph Freso/Getty Images/AFP  Foto: Ralph Freso

Dette er Trumps tiltak mot innvandrere i USA

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump krangler med Mexicos president om hvem som eventuelt skal betale for den beryktede grensemuren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump har fått kritikk for å bruke store ord, men at de konkrete tiltakene hans har glimret med sitt fravær.

I en tale i Arizona natt til torsdag kom han med flere tiltak som han sier han skal gjennomføre dersom han blir president.

Her er ti av de viktigste:

Bygge en mur på grensen mellom USA og Mexico og få Mexico til å betale for den.

Få fortgang i deportasjoner av kriminelle, ulovlige innvandrere.

Tredoble antallet immigrasjon- og tollbetjenter.

Fokusere spesielt på å utestenge flyktninger fra Syria og Libya.

Opprette en ny arbeidsgruppe for deportasjoner som skal identifisere kriminelle, ulovlige innvandrere.

Innføre en ideologisk test for innvandrere for å sikre «at de som kommer inn til landet vårt deler våre verdier og elsker vårt folk».

Kansellere president Barack Obamas program som ga arbeidstillatelse til 800.000 unge innvandrere som kom til USA som barn.

Innføre nulltoleranse for ulovlige innvandrere som har begått en kriminell handling.

Stoppe å utstede visum til ethvert land hvor adekvat kontroll ikke kan forekomme som kan sette rikets sikkerhet i fare.

Sikre at andre land tar tilbake deporterte innvandrere fra USA.

Trump vil få ut USAs 11 millioner innvandrere

Allerede på punkt én møter Trump derimot problemer. Trumps tale kommer like etter at han møtte den meksikanske presidenten Enrique Peña Nieto onsdag.

Fra talerstolen i Mexico by onsdag sa Donald Trump selv at han og president Nieto diskuterte muren, men ikke selve finanseringen av den. Han la til at det kom for en senere dag.

Like etter slo president Nieto tilbake mot Trumps utsagn.

– Ved starten av samtalen med Donald Trump, gjorde jeg det klart at Mexico ikke kommer til å betale for muren, skriver Nieto på Twitter.

Hans utenriksminister, Claudia Ruiz Massieu, skrev på Twitter at Nieto i møtet uttrykte meksikanernes sinne over Trumps tidligere fornærmelser.

Trump frir til svarte velgere: – Dere lever i fattigdom, hva i helvete har dere å tape?

På sin tale i Phoenix i Arizona natt til torsdag holdt Trump likevel på sin standhaftighet.

– Mexico skal betale for muren. Et hundre prosent. De vet det ikke enda, men de skal betale for muren, sier han.

Mexico viktig for Trump

Møtet med den meksikanske presidenten har skapt stor interesse verden over.

TV 2 har tidligere hvordan Nieto tidligere har sammenlignet den kontroversielle presidentkandidaten med Adolf Hitler, og at meksikanere raste mot møtet mellom de to mennene.

Trump hamrer løs på media, Hillary Clinton og hennes ektemann

Møtet mellom de to stod i kontrast til de steile frontene de respektive politikerne har representert mellom de to landene.

På en side står Mexico, med fattige kår og har opplevd at mange av deres innbyggere tar seg over grensen til USA. På den andre siden – av grensen, bokstavelig talt – står Donald Trump som en representant for mange amerikanere som har fått nok av den meksikanske innvandringen.

Dette har satt sitt preg på den amerikanske valgkampen, både i nominasjonsvalgene som sikret forretningsmannen Trump en overlegen seier, og i de videre ordskytsene mot demokratenes Hillary Clinton.

Trump kastet ut gråtende baby

Kjernevelgeren

Trumps kjernevelger er en hvit, fattig mann som har følt at han ikke har en politisk stemme i landet. Noe av det som er viktigst er innstramming i innvandringspolitikken. Trumps utspill om at han skal forby muslimer innreise til USA og bygge en mur på grensen til Mexico går rett hjem hos disse velgerne. Attpåtil skal han få Mexico til å betale for muren smaker som sjokoladetrukne jordbær for Trumps kjernevelger.

Men Trumps problem er at de er ikke hele USA.

Den siste tiden har det skortet på støtte for platinablonden. Gjennomsnittet av forskjellige meningsmålinger viser atClinton har en 4,6 prosentpoengs ledelse mot Trump. 27. juli ledet Trump med 1,1 prosentpoeng på Real Clear Politics' oversikt over meningsmålingene. Nettstedet legger sammen meningsmålinger fra forskjellige galluper.

Selv om dette er en oppgang fra begynnelsen av august, hvor Trump lå under med hele 9 prosentpoeng, er det fortsatt ikke godt nok.