FERSK: Petter Thoresen leder landslaget i ishockey i sin første turnering denne helgen, men må tåle kritikk for å fremheve enkelte spillere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix. 
FERSK: Petter Thoresen leder landslaget i ishockey i sin første turnering denne helgen, men må tåle kritikk for å fremheve enkelte spillere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix.  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Kritiseres for å skape skille blant spillerne

Mathis Olimb (30) reagerer på landslagssjef Petter Thoresens uttalelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Petter Thoresen leder det norske ishockeylandslaget i sin første turnering denne helgen, da iskrigerne skal ut i OL-kvalik på Jordal Amfi.

Kasakhstan, Italia og Frankrike må beseires dersom Norge skal ta seg til OL i Pyeongchang 2018.

– Merkelig uttalelse

Tidligere denne uken uttalte den ferske landslagssjefen til VG, at sønnen Patrick og Mats Zuccarello er to hakk over alle andre.

Til tross for at blant andre Mathis Olimb har blitt kåret til Norges beste spiller i to VM på rad.

– Han får jo uttale som han vil. Jeg synes det var en merkelig uttalelse, men det er jo toppklasse på de to spillerne. Det er ikke noe å snakke om, sier en tydelig ukomfortabel Olimb til TV 2 etter landslagets trening onsdag.

– Men dere er vel et lag?

– Ja, jeg vil jo si det jeg også. Vi er et lag, og vi har fire bra rekker. Det er vel styrken vår egentlig, påpeker han.

– Gjør den uttalelsen at du får enda mer lyst til å vise deg frem allerede i denne turneringen?

– «Kenna», Rosseli og meg selv vil alltid spille vårt beste. Vi prater mye om vårt spill, og prøver å ha fokus på det. Alt som blir sagt utenfra får bare være, avslutter Olimb.

Thoresen angrer ikke

Sjefen selv, som er kjent for å snakke rett fra levra, står fast ved at Zuccarello og yngre blad Thoresen er hevet over de andre.

– De to andre har faktisk vært med på litt mer enn ham. Mathis har vært veldig bra i VM han, for all del. Men de to andre har spilt ute i verdens beste liga, og verdens nest beste liga i mange år og vært toneangivende der. Så de er nok et lite hakk opp. Det er jo fra kamp til kamp, men som mennesker så er de nok et hakk opp. Der må nok Mathis komme på tredjeplass, sier Thoresen til TV 2.

Den tidligere Oilers-sjefen har plassert de to nevnte profilene sammen med Frisk Askers Anders Bastiansen i førsterekken.

En rekke Patrick Thoresen har tro på.

– Vi spilte ganske bra sammen nå i treningskampene mot Østerrike. Da fungerte det veldig fint, samarbeidet var bra og vi fant hverandre med en gang. Det gjelder bare å fortsette å bygge på det, sier han til TV 2.

32-åringen understreker at han og den eldre garde Thoresen klarer å holde forholdet profesjonelt, selv om det er uvant å ha faren som landslagssjef.

– Det var litt rart de første ukene, men nå syns jeg det går ganske greit. Det er ikke noe jeg går og tenker på alt for mye, sier ZSC Lions-spilleren.