Totalskadet: Land Roveren til Bjørn Heen er totalskadet. Alle airbagene løste ut. Bare det er skader for 250.000 kroner. Heen har fått beskjed om at bilen vil bli kondemnert. Her ligger den i grøfta på Askehaugåsen på Vinterbro. Foto: Privat/oblad.no/Amedia.
Totalskadet: Land Roveren til Bjørn Heen er totalskadet. Alle airbagene løste ut. Bare det er skader for 250.000 kroner. Heen har fått beskjed om at bilen vil bli kondemnert. Her ligger den i grøfta på Askehaugåsen på Vinterbro. Foto: Privat/oblad.no/Amedia.

Bjørn leverte bilen sin til foliering – her endte den opp

– Jeg trodde ærlig talt ikke dette gikk an.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag i forrige uke leverte Bjørn Heen Land Roveren sin til foliering hos Foliering4You i Ski.

Jobben skulle ta et par dager.

Fredag morgen klokken 08.00 ringer politiet i Follo.

– De fortalte at de hadde funnet bilen min liggende på taket i en grøft på Askehaugåsen, sier Heen, til Østlandets Blad.

Litt forfjamset reiser han til Ski for å anmelde forholde. På det tidspunktet aner han ikke hva som har skjedd og hvem som har kjørt bilen.

Redd for henleggelse

Heen la raskt ut meldinger på Facebook om det inntrufne, og i fare for at politiet vil henlegge saken, velger Heen å starte sin egen etterforskning.

– Jeg fikk en del tips, både fra et serveringssted på Vinterbrosenteret og vitner til selve utforkjøringen. Alle kunne bekrefte at det var de to innehaverne av firmaet som kjørte bilen, sier Heen.

Politiet vil ikke bekrefte dette, men sier de tok inn to menn til blodprøvetagning fredag morgen.

– Det var et vitne som satte oss på sporet av disse to, sier etterforskningsleder ved Øst politidistrikt, avdeling Follo, Svein Brage Husdal.

Svaret på blodprøvene foreligger først om et par dager.

Tok opp samtale

Bjørn Heen forteller Østlandets Blad at han har vært i kontakt med en av dem som driver folieringsfirmaet.

– Jeg hadde en 23 minutters lang samtale med ham og fikk bekreftet mine antagelser om at det var de som hadde vært ute på tur. Men de husket ikke hvem som kjørte, sier Heen som har tatt opp samtalen og ønsker å fremlegge dette som bevis for politiet.

Da ØB snakker med en av driverne av Foliering4You, bekrefter han at han har snakket med kunden og at han har beklaget det som skjedde. Men til ØB har han en litt annen versjon av samtalen.

– Jeg har aldri sagt at vi kjørte bilen. Jeg har sagt at det vet jeg ingenting om. Politiet har vært i kontakt med oss og det er de som må finne ut av hvordan bilen havnet i grøfta, sier han.

Vedkommende vil ikke ha navnet sitt i avisen.

Helt oppgitt

Heen er mildt sagt oppgitt over hendelsen og håper ingen andre må oppleve lignende.

– Jeg er sjokkert over at de vraker kundens bil på denne måten. Jeg trodde ærlig talt ikke dette gikk an. Det hjelper ikke at han jeg snakket med skammer seg over det som har skjedd, sier Heen.

I tillegg til å være forbannet på foleringsfirmaet, er Heen skuffet over at politiet ikke har tatt ytterligere kontakt.

– Jeg har fortalt at jeg sitter med bevis på telefonen, pluss navn på vitner, sier Heen.

Svein Brage Husdal kjenner ikke til disse bevisene.

– Det må være andre på huset som har fått denne informasjonen, sier han.

– Vil dere ta kontakt med Heen?

– Ja, det tror jeg nok, sier Husdal.

Du kan lese mer om bil og trafikk på oblad.no – her:

LES OGSÅ: Røverkjøpet var dyrt – for bilen var stjålet!