Kristoff raste etter arrangørskandale i neste års VM-løype

Sondre Holst Engers lagkamerat vant skandaleetappe under Tour des Fjords.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se den 2. etappen av Tour des Fjords på TV 2 og TV 2 Sumo torsdag klokken 15.30!

I et ufyselig regnvær i og rundt Bergen skulle rytterne dunke løs på hverandre på den første etappen av Tour des Fjords.

Leigh Howard fra IAM vant etappen som best vil huskes for skandaleepisoden da rytterne kjørte feil på Puddefjordsbroen, cirka 16 km rett før slutt.

På Puddefjordsbroen ble det fullstendig kaos. Da hadde rytterne akkurat tatt fatt på neste års VM-løype i Bergen, som ble testet under Tour des Fjords. Til sykkel-VM er det en annen arrangør enn arrangøren under Tour des Fjords.

Se episoden øverst i saken!

Skandalescener

Istedenfor å ta ned til Laksevåg dundret rytterne inn mot tunnelen mot Loddefjord og Sotra. Det så ut til at rytterne skjønte at de hadde kjørt feil i tunnelmunningen. Enkelte ryttere veltet og det ble en stor splitt i feltet.

Frustrert Kristoff: – Skandale

– De har kjørt feil. Hvor er vaktene i dette tilfelle? kommenterte Christian Paasche.

– For Alexander Kristoff og Katusha var ikke dette bra, supplerte Johans Kaggestad.

Tre ryttere fikk en luke etter skandaleepisoden, men inne i Bergen ble det nok en gang kaos da ikke alt av biler og busser var ryddet vekk og blokkerte deler av veien.

Lee Howard vant skandaleetappe i Tour des Fjords

Bruddet holdt inn og Leigh Howard vant etappen. Alexander Kristoff ble nummer 18. Thor Hushovd mener at rittet burde ha vært stoppet etter å ha sett episoden i etterkant.

– Det der var ikke bra. Nå la Roy Hegerberg (rittdirektøren journ. mrk.) seg ganske flat og det er vel det eneste han kan gjøre. Det der var en gedigen arrangørtabbe. Enkelt å greit, forteller Hushovd til TV 2.

Kristoff: – Skandale

Kristoff var rasende etter etappen.

Froome smartest i intens sammenlagtduell mot Quintana i Vueltaen

– Jeg er mest forbanna på at de ikke merker løypen. Vi hadde full kontroll på løpet. Plutselig kjører hele feltet feil. Etter det blir ikke løpet nøytralisert. Jeg satt helt foran og plutselig satt jeg i fjerde gruppe. Da er det umulig å kjøre sykkelløp, forklarer Kristoff til TV 2.

– Vi kjører foran og kjører rett frem fordi det ikke er noen skilt eller noen som viser hvor vi skal. Vi skal kjøre rett frem når det ikke står noen skilt. Plutselig var det feil og vi stoppet opp og ikke visste hva vi skulle gjøre, men det ble ikke nøytralisert og plutselig var det dritmange foran.

– Har du noen gang opplevd maken i et sykkelritt?

– Nei, jeg har ikke opplevd det. Normalt sett ville feltet ha blitt nøytralisert om alle kjørte feil og ikke visste hvor de skulle. Dette var litt merkelig. Jeg følte egentlig at vi hadde 100 prosent kontroll. Jeg følte meg veldig sterk, men på slutten måtte vi bare kjøre alt vi hadde for å komme tilbake til hvor vi var.

Kristoff er ikke imponert etter testen i VM-løypen.

– Det var litt skandale når det ikke er klart hvor vi skal sykle. I VM blir det nok lettere da er det nok gjerder der. Da må man følge en trasé, sier Kristoff.

– Bare å legge seg flat

Rittdirektør Roy Hegerberg synes det er surt at noe slikt skjer på den første etappen og forklarer rittskandalen slik:

– Det har ikke vært tydelig nok signal hvor rytterne skal. Rytterne er midt i den avgjørende fasen. Det er to alternativer og da skal det stå en person guider de inn på rett vei. Det er bare å legge seg helt flat og sørge for at det aldri skjer igjen.

– Hvorfor blir det ikke nøytralisert?

– Det er dommeren som har øverste myndighet. Han bestemmer hvordan det skal være. De valgte ikke å gjøre det. Det har ikke vi i rittorganisasjonen noen som helst myndighet over, forklarer Hegerberg.

Har du fått med deg disse klippene?