PÅ VEI VEKK: Mario Balotelli er på vei vekk fra Liverpool og Premier League. Foto: Scanpix.
PÅ VEI VEKK: Mario Balotelli er på vei vekk fra Liverpool og Premier League. Foto: Scanpix. Foto: Martin Rickett

– Bekymringsfullt for arbeidsgiveren med så kort vei til Saint Tropez

Her er spillerne som trolig må bytte klubb på Deadline Day om det skal bli spilletid kommende sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Deadline Day på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo onsdag fra klokken 19.00.

Det er den tiden av året igjen. Snart er det julaften for alle fotballfans.

Onsdag er det Deadline Day. Siste frist for klubbene til å forsterke stallen eller bli kvitt noen brysomme spillere og lette litt på lønnsbudsjettet.

Følg overgangsvinduet direkte i TV 2s livesenter.

Flere spillere ryktes bort fra sine respektive klubber. TV 2s kommentator Simen Stamsø Møller har store forventninger til dagen, og tror flere klubber ønsker å gjøre noen forandringer i stallen.

Se Premier Leaks her!

– Forventningene mine er at det skjer mye rundt gode spillere som ikke er så berømte og viktige for lagene nå, men som kan få viktige roller i litt mindre klubber. Det er mange gode spillere som ikke er så viktige i den klubben de er i dag, men som kan være avgjørende for de klubbene de velger i morgen. Det har mye med økonomien til Premier League-klubbene, sier Stamsø Møller til TV 2.

– Jeg har støtte forventninger til Deadline Day i år enn i fjor. Det er mange som har gjort veldig mye i løpet av sommeren, men som nå må gjøre det siste lille. Det kan skje mye, fortsetter TV 2s kommentator.

Spissen tar salto over keeper og lander på beina før han putter ballen i nettet

Som alltid kan det komme noen overraskelser på overgangsvinduets siste dag. Her er en gjennomgang noen av fotballprofilene som fort kan/bør skifte klubb på grunn av spilletid på Deadline Day.

Mamadou Sakho (Liverpool):

Det ryktes at det er full splid mellom Jürgen Klopp og forsvarsspilleren. Sakho ble sendt hjem fra klubbens USA-turnee tidligere i sommer og Liverpool-spilleren skal ha fått beskjed at han ikke er en del av tyskerens. Flere medier melder at spilleren er aktuell for et låneopphold i Sunderland, WBA eller Stoke.

Derfor synger hele St. Etienne med Selnæs på «RBK-sangen»

– Det er litt prekært. Pussig at Liverpool som har store problemer i forsvaret vil kvitte seg med en forsvarsspiller, som tidvis er vond å møte. Han er ikke den mest estetiske forsvarsspilleren, men han forsvarer seg bra. Det virker som det har skjært seg melllom han og Klopp. Han er en figur som tar stor plass. Han er nok nødt til å forlate klubben. Da vil det være logisk at han får sjansen i en klubb i Frankrike eller England. Det er nok av engelske klubber som trenger forsvarsspillere. Sunderland var inne og der ville han ha hevet laget, forklarer Stamsø Møller.

Jack Wilshere:

Spilleren er ute i kulden hos Arsene Wenger og er trolig på vei bort på lån. Ifølge Daily Mail er det 22 klubber som jakter på spilleren, men Crystal Palace ser ut til å vinne kampen om signaturen.

– Det er synd og si at han kan være på vei bort. Jeg skulle ønske han spilte for Arsenal. Det er alltid fint med spillere som har klubbgen. Han har Arsenal-DNAet. Synd at han når han er skadefri, så får han ikke spille. Han er en ulykkesfugl og jeg forstår hvorfor han er på vei vekk når han er så mye skadet. Wenger kan ikke gamble på å ha en så viktig spiller skadet. Spiller han seg opp på det nivået for et par år siden, da hever han nesten alle lagene i Premier League. I alle fall en 13-14 lag, forklarer Stamsø Møller.

Mario Balotelli:

Spissen er helt ute i kulden hos Jürgen Klopp. Flere italienske klubber har meldt sin interesse pluss sveitsiske Sion. Mye tyder dog på at Balotellis neste stoppested blir den franske rivieraen og Nice.

– Så han ble linket til Nice. Der tror jeg han kommer til å kose seg. Mer bekymringsfullt er det nok for arbeidsgiveren med kort vei til Middelhavet og St. Tropez. Samtidig er det nok mulig å score noen mål der. Det er utrolig trist om han skusler bort en potensiell stor karriere, fordi det ikke vil gå på grunn av hodet hans. Nå er han bare uromoment, en spiller som gjør mye ut av seg. Jeg tror han vil spille fotball, han er ikke en idiot. Han tror jeg vi ser holder opp en ny drakt i morgen, forteller Stamsø Møller.

Samir Nasri:

En annen som er fullstendig ute i kulden etter at en ny manager kom inn i laget. Er trolig langt bak i køen for spilletid i den lyseblå drakten. Har blitt linket til flere klubber blant annet Besiktas, men Sevilla virker å være den heteste kandidaten for midtbanespilleren nå, skriver BBC.

– Han er det ikke plass til. Han må belage seg på lite spilletid i Manchester City. Han får kun spille når det skal roteres og når det ikke er viktig kamper. Han er ikke god nok. Han er litt som de andre som nevnes her. Litt rulleblad. Han preger omgivelsene. Jeg tror det er bra av Guardiola å kvitte seg med ham. Jeg tror ikke han blir noe mer i Manchester City. Jeg har mistet litt troen på ham.

Stamsø Møller mener det bør være flere klubber som burde hente Nasri.

– Det burde være det. Jeg tror heller han vil spille i en klubb som spiller i Mesterligaen istedenfor Middelsbrough eller Sunderland. Det er litt han som type. Han kunne nok gjort en overgang slik som Chadli til WBA, men jeg tror ikke han har lyst til det, utdyper TV 2s kommentator.

Martin Ødegaard:

Det har vært spekulert i en låneavtale med Rennes, men det gikk i vasken på grunn av FIFAs overgangsregler. Blir trolig i Real Madrid, men kan lånes ut til en spansk klubb.

– Det er logisk å tenke at han har godt av å føle seg viktig igjen. Samtidig, det er ingen krise å ha den hverdagen han har i Real Madrid. Det hadde vært gøy med et lån. Vi vil veldig gjerne se ham. Jeg synes det er vanskelig å se at han fortjener å spille fast på et lag i øverste divisjon i Spania. Han må også få spille om Real Madrid skal leie ham ut. Han kan ikke sitte på benken- For våres del ville det vært kult med et utlån. Jeg vil se ham ta et steg videre, men kan ikke se at et utlån skal skje på tampen.

Cesc Fabregas:

Har kun fått tolv minutter på banen av Conte så langt. Virker å være urolig i klubben. Blir frosset ut av klubben, skriver The Mirror.

– Det der er veldig merkelig. Jeg synes han er en god spiller og trodde Conte hadde bruk for han. Han er litt opprørsk. Et følelsesmenneske. Jeg kan ikke forstå at Conte ikke har bruk for ham. Serien er riktignok førsteprioritet. Jeg trodde han skulle få en ny vår nå. Det må være noe at han har sutret eller noe slikt. At han har murret. Samtidig viser det, som i de andre tilfellene, at det er manageren som bestemmer. Mitt råd til ham er å bli. Jeg tror han får sjansen. Han er 28 år og i sin beste alder, og kler Conte-fotballen bra, forklarer Stamsø Møller.

Marcos Rojo, Phil Jones og Bastian Schweinsteiger

Stopperne Marcos Rojo og Phil Jones har havnet bak i køen om spilletid i Manchester United, mens Bastian Schweinsteiger trolig er ferdig i klubben. Flere klubber er interesserte i de to førstnevnte, men Jose Mourinho har avslått alle forespørsler så langt.

– Det er ikke plass til noen av dem i startelleveren til Manchester United. Samtidig kan det være inspirerende å være med på Mourinho-prosjektet og kjempe om plassene. Schweinsteiger får ikke spille. Etter det jeg har lest skal kona til Rojo være gravid. Kanskje han trenger litt ro på dette tidspunktet. Det er greit å ha litt backup. Får Blind eller Bailly en skade er ikke Rojo et dårlig alternativ. Han er landslagsspiller for Argentina. Rojo og Jones får nok muligheten utover i sesongen.

Wilfried Bony:

Spissen finner seg trolig ny klubb på Deadline Day. Får neppe noe som helst spilletid i Manchester City. Stoke og Everton er klubbene som skal være interessert i spilleren.

– Han er virkelig helt ute. Backupen til Agüero er to av de beste spisstalenter i verden. Bony vil de bare bli kvitt, men det spørs hvor mye de vil ta i tap. Det er en del Premier League-klubber som trenger både startespiss og backup-spiss, forteller Stamsø Møller.