Oslo  20160830.
Pressetreff med Magnus Carlsen om hans planer til høsten.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo 20160830. Pressetreff med Magnus Carlsen om hans planer til høsten. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar
Oslo  20160830.
Pressetreff med Magnus Carlsen om hans planer til høsten.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo 20160830. Pressetreff med Magnus Carlsen om hans planer til høsten. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Carlsen før VM-matchen: – Jeg vil prøve noe helt nytt

Sjakk-verdensmesteren ruger på en hemmelighet to måneder før prestisjeduellen mot russiske Sergej Karjakin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magnus Carlsen skal de to neste ukene delta i Sjakk-OL for Norge, før sesongens store mål står for tur: VM-matchen mot Sergey Karjakin i november.

Det blir første gang Carlsen møter en annen spiller enn Vishy Anand i et VM, og det hele skal skje i verdensmetropolen New York.

– Det er en storby, og ny motstander. Alt er annerledes denne gangen, egentlig. Den eneste fellesnevneren er meg, smiler Carlsen når TV 2 møter ham i Oslo.

Karjakin får angivelig hjelp fra aller øverste hold i Russland i forberedelsene før prestisjeduellen, men det norske sjakk-geniet er ikke veldig redd for den jevngamle russeren.

– Jeg har kjempet mot han i mange år, og vet hva han kan og ikke kan. Jeg er ikke veldig redd for ham, men han er vanskelig å slå. Det handler om å være tålmodig, så tror jeg det skal gå til slutt.

Karjakin har ikke klart å leve opp til den fantastiske prestasjonen i kandidatturneringen, da han slo verdens beste spillere i kampen om å få møte Carlsen i VM. Russeren er nå rangert som nummer ti i verden, og ligger neste 100 ratingpoeng bak nordmannen.

– Hvis Karjakin spiller slik han har gjort i det siste, så kommer jeg til å føre mye av matchen, og da blir det bare et spørsmål om tid før jeg slår gjennom, mener en selvsikker Carlsen.

– Han er solid og vanskelig å slå, men han setter deg ikke på størst prøver, og det er bra for meg.

Carlsen har i begge sine VM-matcher brukt et team bestående av blant andre Jon Ludvig Hammer og Laurent Fressinet, men garanterer at det denne gangen vil komme endringer i hjelpekorpset slik at den russiske motstanderen ikke får fordelen av å kunne gjennomanalysere den regjerende verdensmesteren.

– Jeg kommer definitivt til å gjøre endringer fra tidligere, og forberede meg på en litt annen måte. Det kommer definitivt til å komme overraskelser i åpningene, også fra han, men forhåpentligvis kan jeg finne på noe helt nytt, sier 25-åringen lurt.