PÅ SHOPPING: Alexander Kristoff har fått en rekke nye lagkamerater de siste to ukene Her fra Arctic Race tidligere i sommer.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
PÅ SHOPPING: Alexander Kristoff har fått en rekke nye lagkamerater de siste to ukene Her fra Arctic Race tidligere i sommer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Katusha på storhandel: – 100 prosent sikker på at Kristoff har alt han trenger

Har handlet seks ryttere på 15 dager - TV 2 vet at to til er like rundt hjørnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tour des Fjords på TV 2 fra 15.30 onsdag
BERGEN (TV 2 Sporten):
Katusha anno 2017 blir et helt annet lag enn årets utgave.

Sammenlagtrytter og spydspiss Joaquim «Purito» Rodríguez har lagt opp, og en av Kristoffs viktigste menn i spurtene, Jacopo Guarnieri, blir å se i fdj.fr-drakt neste år.

Inn kommer en rekke nye ryttere.

– Jeg har ikke styrt så veldig mye

Etter en rolig start på «overgangsvinduet», som åpnet 1. august, har plutselig Katusha-ledelsen funnet frem sjekkheftet.

Ikke mindre enn seks ryttere har blitt hentet inn: den portugisiske klatreren og allrounderen Jose Goncalves fra Caja Rural, det nederlandske klassikertalentet Maurits Lammertink fra Roompot, tempomaskinen Tony Martin fra Etixx-QuickStep, spurttalentet Rick Zabel fra BMC, den belgiske sprinteren Baptiste Planckaert fra Wallonie-Bruxelles, og det danske stortalentet Mads Würtz Schmidt fra Virtu Pro-Veloconcept.

I tillegg er to ryttere til så godt som klare.

– Er dette folk du har bedt om?

– Jeg har ikke styrt så veldig mye, faktisk. Men de henter folk for å styrke laget rundt meg og for å styrke laget ellers. Zabel er en mann jeg kan bruke i avslutningene. Faren hans (Erik) var veldig god til å spurte, og han er ikke så verst selv heller. I tillegg er han OK i klassikerne, så han kommer nok til å kjøre en del med meg, forteller Kristoff dagen før første etappe av Tour des Fjords.

– Flere signeringer? Det er lenge igjen til 1. januar...

– Er du fornøyd med det som blir gjort?

– Ja, det er jo mange OK navn. Tony Martin er den store fisken, mens de andre er litt mer ukjente. Men de har kjørt bra i år. Og spesielt Planckaert har virkelig prestert i år. Så det blir spennende å se hvordan de tilpasser seg det øverste nivået, forteller nordmannen videre.

– Kommer det flere?

– Jeg vet ikke helt hvor mange plasser vi har igjen – du må nesten høre med (lagsjef, journ.anm) Viatsjeslav Ekimov.

Sportsdirektør Torsten Schmidt er på plass på Vestlandet, men tyskeren vil ikke røpe for mye.

– Det er vanskelig for meg å snakke om sånt før det er i boks. Det gir ingen mening, men det er jo lenge til 1. januar, sier han, og hinter om at det stadig er lenge igjen før «overgangsmarkedet» stenger.

Hvilke roller Zabel og Planckaert får i Kristoffs opptrekkstog, vil tyskeren heller ikke spekulere i allerede nå.

– Blir Katusha bedre i 2017 enn i 2016?

– Det skal litt til å bli sterkere enn i år. Vi har vært med i finalene i veldig mange ritt i år, og vi er fortsatt ikke blant de aller, aller beste lagene i verden. Men jeg er 100 prosent sikker på at Kristoff ikke kommer til å mangle noe som helst i spurtene neste år, og jeg er også trygg på at han igjen kan gå helt til topps i et «Monument»