VENNER OG KOLLEGER: Einar Tørnquist (t.v) og Morten Ramm har gjort suksess med «Ramm og Tørnquist redder Norge» på TV 2.
VENNER OG KOLLEGER: Einar Tørnquist (t.v) og Morten Ramm har gjort suksess med «Ramm og Tørnquist redder Norge» på TV 2. Foto: Espen Solli

«Ramm og Tørnquist redder Norge» er solgt til Finland

– Her bør det være grunnlag for en 12-13 sesonger på rappen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hele ti episoder av humorserien «Ramm og Tørnquist redder Norge» skal nå produseres av det finske produksjonsselskapet Moskito.

Gruer seg

Einar Tørnquist har stor tro på at programmet vil lykkes over landegrensen.

– Når jeg ser for meg Finland, så er det kun bittesmå, rare butikker overalt, så her bør det jo være grunnlag for en 12-13 sesonger på rappen, sier han.

Humørsprederen er spent på hvem som skal innta deres roller i den finske versjonen.

– De har sikkert bare valgt et beinrangel med skeive tenner og en smålubben bleikas med bart, sier han spøkefullt.

Også Morten Ramm har bange anelser.

– Jeg gruer meg til å se hvem som er castet til jobben. Nå får vi endelig sett hvordan folk ser oss, rent utseendemessig, tilføyer han.

Sjarme og potensiale

Daglig leder i Monster Format, Jan Egil Ådland, har stor tro på konseptet.

– Dette er noe så sjeldent som et tydelig humorformat med et stort hjerte. Morten Ramm og Einar Tørnquist har sammen med produsent Joachim Førsund skapt en morsom og varm fortelling om norske hverdagshelter og slitere. Det er herlig at også finnene ser sjarmen og potensialet i denne serien, sier han.

Kjente komikere

KJENTE FJES: Finlands mest kjente komikere, Pirkka-Pekka Petelius og humorikonet Juha Perälä.
KJENTE FJES: Finlands mest kjente komikere, Pirkka-Pekka Petelius og humorikonet Juha Perälä.

Programledere for den finske humorserien ledsages av to av Finlands mest kjente komikere, Pirkka-Pekka Petelius og humorikonet Juha Perälä, sistnevnte kjent fra landets mest folkekjære morgenprogram på radio.

Utvikling- og underholdningssjef Rolf Wenell i TV 2, understreker at det er en viktig del av TV 2s innholdstrategi å investere og satse på utvikling av nytt innhold.

– Det ligger mange timers hardt arbeid bak et vellykket tv-program. Derfor er det ekstra motiverende og spennende når et tv-format reiser over landegrenser og plukkes opp av andre tv-kanaler. Vi ønsker Nelonen i Finland lykke til med produksjon og sending.

Den finske serien får navnet «Erikoisliikemiehet», som på finsk betyr spesielle forretningsmenn. Serien skal etter planen ha premiere våren 2017 på finsk tv.