Her står bilen til Jan Martin Troseth parkert utenfor huset han bor i. Det var en slik parkering i forbindelse med et flyttelass, som resultaterte i en parkeringsbot. I flere måneder har Troseth kranglet med kommunen om boten, før han plutselig fikk et anonymt brev med penger i ... Foto: Privat
Her står bilen til Jan Martin Troseth parkert utenfor huset han bor i. Det var en slik parkering i forbindelse med et flyttelass, som resultaterte i en parkeringsbot. I flere måneder har Troseth kranglet med kommunen om boten, før han plutselig fikk et anonymt brev med penger i ... Foto: Privat

Full krangel om P-bot – så kom et anonymt brev i posten

– Jeg blånektet å betale boten, sier Jan Martin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med at Jan Martin Troseth skulle flytte inn i sin nyinnkjøpte leilighet i Spinnerigata i Stjørdal, har han ved et par anledninger parkert bilen utenfor inngangen til boligkomplekset for å laste inn en del ting fra flyttelasset.

Problemet er at eneste tilgang til inngangen er via en gang- og sykkelvei. Så i utgangspunktet har ikke biler tilgang her. Jan Martin har imidlertid kjørt bilen sin til inngangen et par ganger, noe han som beboer mener han har rett til.

Likevel har det endt med bøter – som Jan Martin ikke vil betale. Han har klaget til kommunen, som står bak parkeringsselskapet, og den siste saken har nå pågått i flere måneder.

Nylig fikk han avslag på klagen sin, igjen. Like etterpå fikk han imidlertid et annet brev i posten. Det var anonymt, og i konvolutten lå det penger.

– Ble veldig overrasket

Sammen med pengene lå det en lapp, og der stod det: «Vi registrerer den urett som du og din familie blir utsatt for i Spinnerigaten. Derfor betaler vi ditt forelegg pålydende 750 kr».

– Jeg ble naturligvis veldig overrasket. Det var jo utrolig flott av noen å gjøre det. Hvem det er aner jeg ikke. Men det er mange som har fått med seg at jeg er i klinsj med kommunen om dette, forteller Jan Martin.

Dette er verdens råeste parkering

Vil ikke gå i retten

– Du har tidligere uttalt at du ikke vil betale boten. Hva gjør du nå?

– Akkurat det er jeg ikke sikker på. I siste avslag fra kommunen, står det at saken nå må til tingretten om den skal klages videre. Og det koster jo mye penger å føre en sak der. Det vet også kommunen. De har naturligvis helt andre økonomiske forutsetninger for å kunne vinne en slik sak der, enn jeg. Så jeg heller nok mot å betale, og bli ferdig med saken.

Trakk den første boten

Det som er litt spesielt, er at første gangen Jan Martin fikk bot for parkering utenfor inngangen, og klaget, så ble den trukket tilbake. Men andre gangen har altså parkeringsselskapet stått på sitt.

– Jeg skjønner ikke noe av det, for å være helt ærlig. De som er beboere i bygget har lov til å parkere ved inngangen for å lesse ut og inn. Det må jo kommunen forstå. Da jeg var ferdig med å ta ut ting fra flyttelasset, satte jeg naturligvis bilen på parkeringsplassen.

Det som imidlertid skjedde mellom første- og andre bot, er at kommunen har fjernet et skilt hvor det står at parkering for beboerne er lov.

Husker du denne? Får parkeringsbot på sin egen tomt

Skulle gjerne gått til retten

Selv om Jan Martin nå har fått penger til å betale boten, mener han at kommunens opptreden i saken er "ren terror".

– De er ute etter meg. Sånn sett skulle jeg gjerne kjørt saken i retten, for jeg har rett. Dessuten parkerer kommunen selv på akkurat samme måte, når de har ting de skal gjøre i området. Jeg har bilder av deres biler, jeg, forteller han.

Denne saken ble først omtalt i lokalavisen Bladet.no (nettsiden til Stjørdalens-Blad).

I kommentarfeltet under artikkelen får Jan Martin mye støtte.

Broom har forsøkt å komme i kontakt med Ketil Fiskvik, som er fagansvarlig for samferdsel i Stjørdal kommune, men han var opptatt hele dagen.

Europark bøtela 48 pendlere – så måtte de slette alle bøtene