Fotballryktene: – Markus Henriksen nær Premier League-overgang

Og Manchester United vurderer bud på brasiliansk angriper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To dager igjen, og pengene sitter løst.

For aldri har Premier League-klubbene hatt mer penger mellom hendene, og mange av dem har ikke klart å svi av alt i dette overgangsvinduet.

Om halvannet døgn er det ubønnhørlig slutt på kjøpefesten. Derfor forventes det tidenes innspurt på et overgangsvindu i England.

Nederlandske De Telegraaf skriver tirsdag at Markus Henriksen skal være nærmere en overgang fra AZ Alkmaar til Hull i Premier League. Ifølge avisen var han mandag i England for å forhandle. Henriksen har også vært aktuell for Anderlecht. AZ skal ha Iliass Bel Hassani fra Heracles klar som en erstatter for sin norske midtbanestjerne.

Alle i Arsenal venter på at Jack Wilshere skal ta det neste steget og bli den midtbanespilleren man har trodd han skal bli. Men det krever at han spiller mer en 15-20 kamper i løpet av en sesong. For første gang på lenge er 24-åringen tilsynelatende skadefri, men nå er han et lite stykke unna startoppstillingen på Emirates Stadium. Etter en prat med Arsene Wenger har de kommet frem til at det beste for midtbanespilleren er å tilbringe den neste sesongen på lån et annet sted. Ifølge Daily Star er Juventus favoritter til å sikre seg Arsenal-stjernen, men både West Ham og Crystal Palace ønsker å benytte seg av den engelske landslagsmannen den kommende sesongen.

En annen som er på vei bort fra Emirates er Serge Gnabry. I likhet med Wilshere har den unge tyskeren slitt veldig med skader de siste sesongene. Nå har han fått gå skadefri over en lengre periode og imponerte stort ved å bli toppscorer i OL. Nå kan Wenger få svi fordi han har ventet med å tilby 21-åringen en ny kontrakt. For nå som Gnabry har vist at han kan få ut potensialet sitt, så har han bare ett år igjen med Arsenal. Wenger hadde håpet å få navnetrekket hans på en ny langtidskontrakt og leie ham ut. I stedet kan det se ut til at kantspilleren blir lokket hjem til Tyskland. For ifølge tysk Sky Sports er det bare detaljer igjen før han er klar for Bayern München, som vil leie ham direkte ut til Werder Bremen. Ettersom Gnabry er bosmanspiller neste sommer, skal Arsenal ha resignert og velger å ta det de kan få for ham fremfor å se ham forsvinne gratis om et år.

Ikke nok med det. For også Calum Chambers er på vei bort. Forsvarsspilleren kan ikke regne med så mye spilletid nå som Shkodran Mustafi er på vei inn. Dermed er et utlån det beste også for ham. Goal melder at The Gunners er enig med Middlesbrough om detaljene i en utlånsavtale for kommende sesong. Også Roma og Valencia har ønsket seg 21-åringen, men Wenger vil heller at han spiller i Premier League når den muligheten er der.

Men det er ikke bare spillere på vei ut fra Arsenal. For Daily Star hevder at The Gunners igjen er på banen for den kroatiske midtbanespilleren Marcelo Brozovic. 23-åringen skal ha fått lov av Inter til å forlate klubben, og så ut til å være på vei til Chelsea. Men nå skal Arsenal, Juventus, Liverpool og Tottenham være først i køen.

Det er ikke bare i Arsenal at stallen har vokst seg altfor stor i sommer. Også på Old Trafford skal det ryddes opp. Squawka kan nå fortelle at Jose Mourinho har anbefalt Marcos Rojo å hoppe på sjansen til å dra til Valencia. Argentineren er ikke i Mourinhos planer i Manchester United. Valencia ønsker i første omgang å leie forsvarsspilleren, mens United ønsker å selge. Resultatet kan bli et utlån med opsjon på kjøp.

En skal legge en god porsjon godvilje til for å si at det var en suksess da Manchester United hentet Gabriel Obertan fra Bordeaux. Sju år senere kan det se ut til at de våger seg frempå igjen. For The Independent skriver at Manchester United har hatt speidere for å kikke på den uruguayanske angriperen Diego Rolan, og et bud kan komme før overgangsvinduet stenger.

En som neppe har noen fremtid i Manchester United er angriperen Will Keane. 23-åringen har vært leid ut både her og der de siste årene. Men nå kan det gå mot et endelig farvel til Old Trafford. ESPN skriver at Hull City nå er i forhandlinger om å kjøpe Keane.

Mario Balotelli skal ha holdt en avskjedsmiddag med sine venner i England mandag kveld. 26-åringen har ikke fått trene med Liverpools A-lag i sommer og det har aldri vært noen tvil om at fotballfremtiden hans er et helt annet sted enn på Anfield. Nå hevder Daily Mail at franske Nice skal være klar for å ta sjansen på den kontroversielle angriperen. Ligue 1-klubben gjorde det samme med Hatem Ben Arfa da han ble stemplet som uregjerlig i Newcastle. I løpet av en sesong så ble han igjen landslagsaktuell og ble hentet til Paris Saint-Germain da kontrakten hans gikk ut.

Danny Ings gikk skadet store deler av debutsesongen sin for Liverpool. Sunderland-manager David Moyes håpet de røde gjerne ville la spissen spille seg tilbake i form en annen plass. Men han ble møtt med et rungende nei da han ba om å få låne spissen den kommende sesongen. Ifølge Liverpool Echo vil alle forespørsler om Ings bli besvart på samme måte.

En som derimot får lov til å gå på lån er Andre Wisdom. Forsvarsspilleren ser ut til å tilbringe de neste månedene i østerrikske Red Bull Salzburg. En av årsakene til at han havner der, er at klubben kan gi ham europacupfotball, noe Jürgen Klopp ser på som veldig verdifull erfaring, skriver Liverpool Echo.

Og Liverpool Echo er ikke ferdig der. For de melder også at Liverpool og Lazio er enig om en overgang for den spanske midtbanespilleren Luis Alberto. 23-åringen skal ha fått beskjed om at han ikke er i Klopps planer. Ifølge avisen betaler Lazio 47 millioner kroner nå og nye 18 millioner dersom klubben kvalifiserer seg for europacupspill. I tillegg skal Liverpool ha 30 prosent av en salgssum dersom Lazio selger ham videre.

Chelsea skal også leie ut noen spillere. ITV skriver at den ghanesiske vingen Christian Atsu etter alt å dømme tilbringer resten av sesongen i Newcastle. 24-åringen har ikke fått sjansen på Stamford Bridge, men Antonio Conte har ikke gitt ham opp og vil heller leie ham ut enn å kvitte seg med ham permanent.

En annen som har fått god erfaring med å være på utlån de siste årene er Patrick Bamford. 22-åringen har imponert de fleste steder han har vært, men har likevel ikke fått gjennombruddet i Chelsea-trøyen. Nå er han klar for Burnley, skriver Daily Mirror.

Chelseas jakt på en midtstopper er ikke helt over. Daily Mirror skriver at Conte har gitt opp håpet om å få Kalidou Koulibaly. I stedet skal han nå ha siktet seg inn på Lazios nederlandske midtstopper Steven De Vrij, som vil være et rimeligere alternativ enn Napoli-forsvareren.

Sporting Lisboa har vært aktiv på overgangsfronten den siste uken. Først hentet de Joel Campbell på lån fra Arsenal, før de mandag kjøpte angriperne Bas Dost og Luc Castaignos fra henholdsvis Wolfsburg og Eintracht Frankfurt. Men når så mange kommer inn, så må nødvendigvis også noen ut. Ifølge The Guardian er Leicester i forhandlinger med duoen Adrien Silva og Islam Slimani. Til sammen vil de to koste nærmere 550 millioner kroner.

Tottenham vil ha Crystal Palace-vingen Wilfried Zaha. De har nå fått to bud blankt avslått av sin londonrival. Det siste budet var på 195 millioner kroner, skriver HITC. Palace ser ingen grunn til at Zaha skal gå for mindre enn det Yannick Bolasie gikk til Everton for. The Toffees betalte 270 millioner kroner for Bolasie, som er fire år eldre enn 23 år gamle Zaha.

En som ser ut til å være ferdig i Tottenham er Ryan Mason. Daily Mirror skriver at Hull og Sunderland nå kjemper om å sikre seg midtbanespilleren. Spurs skal være villig til å la ham gå dersom de får nærmere 90 millioner kroner for ham.