KLAR: Her er Shkodran Mustafi i Arsenal-drakten. Foto: Arsenal.com.
KLAR: Her er Shkodran Mustafi i Arsenal-drakten. Foto: Arsenal.com.

Arsenal presenterte nye spillere

Shkodran Mustafi og Lucas Perez endelig i rødt og hvitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har ikke vært noen hemmelighet at Shkodran Mustafi og Lucas Perez ville bli Arsenal-spillere.

Men først tirsdag ble de to presentert i den røde og hvite trøyen.

Arsenal har vært på jakt etter en midtstopper i hele sommer, men Arsene Wenger har hatt is i magen for å finne den rette spilleren.

Men Gunners-manageren ble kanskje i overkant tålmodig da både Per Mertesacker og Gabriel ble skadet før seriestart.

Ble overbevist av Özil
Ettersom Laurent Koscielny hadde fått forlenget ferie etter EM, så måtte Arsenal stille med ungguttene Rob Holding og Calum Chambers i midtforsvaret mot Liverpool.

Nå er Koscielny tilbake og Mustafi er nå også klar for fem år i Arsenal-drakten.

Han forteller at han ble overbevist om at det var det rette karrierevalget for ham etter en prat med landslagskollega Mesut Özil.

– Han fortalte meg alt jeg ville vite. Hvordan klubben er, hvordan den er drevet. Alt han fortalte var veldig positivt, og jeg ble raskt overbevist ettersom jeg syntes klubben er fantastisk. Det er ikke en typisk engelsk klubb som spiller typisk engelsk fotball. I stedet spiller de en fotball jeg liker, fortalte han til til tyske Sky Sports etter at han hadde bestemt seg.

Jakten på toppspissen
Wenger har de siste sesongene fått kritikk for at han ikke har hentet en toppspiss. Kritikerne har ment at Olivier Giroud ikke er spissen som kan skyte Arsenal til ligagull.

Etter fadesen i 2014, da Wenger trodde han ville få Luis Suarez ved å utløse en utkjøpsklausul i kontrakten hans med Liverpool og trakk seg fra en overgang for Gonzalo Higuain, har franskmannen vært under konstant press for å hente inn en toppspiss.

Denne sommeren har ikke vært noe unntak. The Gunners er blitt koblet til store navn som Karim Benzema, Higuain, Jamie Vardy, Alexandre Lacazette, Robert Lewandowski, Mauro Icardi og Alvaro Morata.

Før EM så det ut til at Vardy var på vei til klubben, men den engelske landslagsspissen var ikke interessert i å forlate Leicester.

Men heller ikke denne sommeren kom den etablerte superspissen til Emirates Stadium. I stedet trakk Wenger opp Lucas Perez fra flosshatten.

Storspilte for bunnlag
En 27 år gammel spiss, som fikk sitt store gjennombrudd så sent som forrige sesong.

Etter en omflakkende karriere som kantspiller i Karpaty Lviv, Dinamo Kiev og PAOK Salonika, slo han virkelig til etter at han ble omskolert til spiss.

Forrige sesong scoret han 17 mål i La Liga for et Deportivo La Coruña, som kjempet i bunn hele sesongen.

– Han er rask, har en bra venstrefot, er smart og har allerede prøvd seg utenlands i Ukraina og Hellas. Erfaringen hans gjør at ham annerledes fra andre spanske spisser som har slitt i Premier League tidligere, fortalte den spanske fotballeksperten Guillem Balague til Sky Sports da det ble kjent at Arsenal hadde vunnet drakampen om Perez.

Anbefalt av «superspeider»
Perez ble først koblet til Leicester i dette overgangsvinduet etter at Steve Walsh hadde anbefalt klubben om å gå for ham.

Walsh er mannen som har fått æren for Leicesters suksess på overgangsmarkedet de siste årene. Det var han som var hjernen bak kjøp som N'Golo Kanté, Riyad Mahrez og Jamie Vardy.

Etter at Walsh ble hentet til Everton, så var Perez det første navnet han spilte inn for manager Ronald Koeman.

Og The Toffees så ut til å sikre seg spissen, før Arsenal kom på banen og overbeviste ham om å skrive under på en fireårskontrakt med dem.