Slik så Henrik Ingebrigtsen ut da han opererte sin betente stortå. Nå venter rekonvalesens og opptrening. Foto: Ingebrigtsen.Henrik/Instagram
Slik så Henrik Ingebrigtsen ut da han opererte sin betente stortå. Nå venter rekonvalesens og opptrening. Foto: Ingebrigtsen.Henrik/Instagram

– Jeg har aldri sovet så godt

Henrik Ingebrigtsen med vellykket operasjon av sin betente stortå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ettermiddag la den munnrappe 1500 meter-løperen ut et bilde av seg selv i full narkose på Instagram.

– Aldri sovet så godt, noen gang, skriver han om bildet fra operasjonssengen.

– Vellykket

Operasjonen som skjedde fredag, gikk etter planen for Ingebrigtsen.

– Operasjonen var vellykket. Nå humper jeg rundt på krykker i et par uker, så starter seks til åtte uker med rehabilitering og opptrening av fot og hamstring, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Det er en svært betent stortå som har vært hovedproblemet til storebror Ingebrigtsen denne sesongen. Etter å ha blitt slått ut i semifinalen i Rio, erkjente han at skadene hadde kostet ekstremt mye mentale krefter. Og at en operasjon var alfa omega for å kunne komme opp på gammelt nivå.

– Jeg er moderat optimist, og skal være tålmodig og gjøre alt riktig. Da tror jeg dette skal gå veldig bra, sier han.

Venter barn

I følge pappa Gjert sprang tok Henrik Ingebrigtsen bronse i EM, og løp seg til semifinale i OL med «én fot».

Etter sitt siste løp i Rio avslørte Henrik Ingebrigtsen også at han blir far til ei jente i slutten av desember, og at målet var å være skadefri og i god treningsform til den lille så dagens lys. Pappa og trener, Gjert, tror det å få barn kan bli bra for karrieren til eldstemann.

– Jeg tror Henrik er klar for dette, og at det blir for ham å få et nytt perspektiv i livet, fortalte Gjert til TV 2 forrige uke.

– Tror du han blir en bra pappa?

– Ja, det er jeg sikker på. Men jeg har en bok der jeg har notert alt han har klaget på meg for i løpet av livet, så det skal bli gøy å se om han møter seg selv i døra på noe der. Men jeg tror han blir en streng, men fantastisk far, he, he.