Oslo  20160604.
Linn Jørum Sulland jubler etter å ha scoret under EM-kvalifiseringskampen i håndball for kvinner mellom Norge og Litauen i Oslo spektrum lørdag kveld. Norge vant kampen 36-19.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20160604. Linn Jørum Sulland jubler etter å ha scoret under EM-kvalifiseringskampen i håndball for kvinner mellom Norge og Litauen i Oslo spektrum lørdag kveld. Norge vant kampen 36-19. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Gode nyheter for Linn Jørum Sulland

Linn Jørum Sulland slipper operasjon, men vet fremdeles ikke når hun kan spille håndball igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun måtte si fra seg plassen blant håndballjentens 14 utvalgte til Rio på grunn av en kneskade. Nå har Sulland endelig fått positive nyheter.

– Det går framover. Nå blir det ingen operasjon, så da er jeg forhåpentligvis raskere tilbake, sier Sulland til TV 2.

Bruskbit

Kneskaden skyldtes en bit av brusken i kneet, som skapte irritasjoner og sørget for et opphovnet kne som gjorde at opphoppet til den kjeivhendte bakspilleren ble for smertefullt. Hard styrketrening har vist seg å fungere utmerket for at brusken har leget seg gradvis. Men når hun er tilbake på banen er uvisst.

– Da det skjedde i juli, så kunne jeg ikke gå på foten en gang. Jeg har fremdeles ikke løpt siden det skjedde i slutten av juli, så det er nok en stund til jeg er tilbake på banen. Men jeg er mer optimist nå, smiler hun.

Etter å ha vært i Györ i fjor, signerte Sulland for Våg Vipers før sommeren. Men foreløpig har hun ikke spilt for sin nye arbeidsgiver. Likevel er hun optimistisk på lagets vegne.

– Målet på sikt er å kunne kjempe om gullet i ligaen, og ta Larvik. Det går nok ikke i år, men å ha det som et langsiktig mål mener jeg er riktig, sier Sulland.

Gråt med jentene

I likhet med resten av Norges befolkning fulgte hun håndballjentenes kamp om gull i Rio fra sofaen. Og hun følte med sine landslagsvenninner da det ble tap i semifinalen mot Russland.

– Jeg vet hvor tøft det er. Man drømmer om et gull, man jobber i fire år for å ta et gull. Når det ryker, så raser verden sammen, så jeg fikk vondt langt inni meg også. Det er fire år til neste gang, så får man komme tilbake og ta gullet da.

– Og da skal du være med?

– Det var det da, he, he. Jeg sier ikke nei til å satse i fire år, men nå skal jeg først og fremst tilbake, så tar jeg det som det kommer etter hvert.