SKILLES: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn sammen i bryllupet til prins Carl Philip og prinsesse Sofia. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SKILLES: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn sammen i bryllupet til prins Carl Philip og prinsesse Sofia. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

Prinsesse Märtha Louise forteller for første gang om skilsmissen: – Et åpent sår

Prinsesse Märtha Louise forteller hvordan hun har taklet bruddet med Ari Behn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For snart én måned siden ble det kjent at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skilles etter 14 års ekteskap.

Nå snakker Märta Louise for første gang om bruddet – på nettstedet til Soulspring, som hun driver sammen med Elisabeth Nordeng.

– Jeg har nå en gang den posisjonen jeg har i Norge, som gjør at jeg må dele alt, når det skjer store ting i livet mitt. Om det er positive eller mindre positive. Jeg har opplevd et samlivsbrudd som er både vondt og vanskelig, og alle de tingene som hører med, sier Märtha Louise.

Det var VG som først omtalte saken.

Viktige verktøy

I videoen forteller hun at hun er takknemlig for de teknikkene hun har kunnet benytte seg av i tiden etter at skilsmissen var et faktum.

– Disse verktøyene jeg har lært meg opp gjennom livet, og som jeg er så heldig å kunne dele med de som trenger det. Jeg tror, uten disse verktøyene hadde jeg ikke kunnet sitte her nå, forteller Märtha Louise.

Prinsessen åpner opp om skilsmissen i forbindelse med en video hvor hun og Nordeng presenterer et gratis webinar, hvor de diskuterer teknikker de lærer bor på kursene i Soulspring.

Prinsessen sier det har vært tøft, men at hun har taklet situasjonen ved hjelp av teknikkene hun lærer bort.

– Det å være så rått oppe i situasjonen, helt nytt, helt åpent sår på en måte – det å tørre å være sårbar tør jeg å være nå. Jeg er tryggere enn jeg er, som igjen handler om disse verktøyene, sier Märtha Louise.

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland syns videoen er spesiell.

– Jeg burde kanskje ikke la meg overraske av utspill fra den kanten, men jeg må innrømme at jeg synes det jeg ser og ikke minst hører fra prinsessse Märtha Louise i den nye videoen fra hennes og Elisabeth Nordengs «engleskole» Soulspring er veldig spesielt. Prinsessen bruker jo nærmest sin egen situasjon og bruddet med ektemannen til å promotere de «verktøyene» og de «teknikker» Soulspring tilbyr sine elever. Jeg syntes meldingen om bruddet for noen uker siden var veldig trist, men dette synes jeg faktisk blir om mulig enda tristere, sier Totland.

Ifølge Carina Scheele Carlsen i Soulspring ønsker ikke Märtha Louise å gi en kommentar i saken.

Deler omsorgen

Da skilsmissen ble kjent var det klart at Märtha Louise blir boende i eneboligen i Lommedalen, mens Ari Behn vil bosette seg i nærområdet.

Behn og Märta Louise deler omsorgen for sine tre barn; Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah Behn.

– Livet går ikke på skinner. Det har både Ari og jeg erfart. Men aller tydeligst blir det nå, når livet har gjort noen krumspring vi aldri hadde sett for oss. I disse dager går nemlig vi to fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men forblir sammen i foreldreskapet, uttalte Märta Louise i en pressemelding da skilsmissen ble kjent.

I januar 2002 etablerte Prinsessen sin egen kommersielle virksomhet, og hun tar selv hånd om sin forretningsdrift. Prinsessen ga samtidig avkall på sin kongelige tittel, Hennes Kongelige Høyhet.

Märtha Louise og Ari Behn flyttet i 2012 til London med sine tre døtre, før de i 2014 flyttet tilbake til Bærum.